24 sep, 11:50
2016
Algemeen
CDA

CDA: “Brabant gaat over zijn eigen omroep”

‘s-Hertogenbosch, 23 september 2016

CDA: “Brabant gaat over zijn eigen omroep”

De Provinciale Statenfracties van CDA en SP willen dat de financiering van regionale omroepen als Omroep Brabant weer via het provinciefonds verloopt en niet langer vanuit de Mediabegroting van het ministerie van OCW. De partijen dienen daartoe een motie in tijdens de Provinciale Statenvergadering op 23 september.

Tot 2014 was de financiering van de regionale omroepen provinciaal geregeld. Daarna werd deze overgeheveld naar de Rijksoverheid. CDA en SP willen dit terugdraaien en roepen het Brabantse college van Gedeputeerde Staten op zich hiervoor te gaan inspannen.

Het CDA vindt dat regionale omroepen van én voor de regio zijn. Zij vervullen een belangrijke regionale functie, bijvoorbeeld bij het brengen van regionaal en lokaal nieuws, én zijn voor mensen heel herkenbaar en nabij. Mede hierom moet je het beheer over het omroepgeld dichtbij regelen, zo dicht mogelijk bij de mensen om wie het gaat. Aldus het CDA.

Fractievoorzitter Marianne van der Sloot (CDA):

“De kracht van de regionale omroep is dat deze herkenbaar en dichtbij is. Dat betekent dat je het beheer van het geld voor deze omroepen ook dichtbij moet regelen en niet ver weg in Den Haag. Brabant gaat over zijn eigen omroep.”