01 okt, 12:16
2018
Nieuws

Resia wint weer, zeperd voor HRC

Resia ’42 heeft zich voorlopig bovenin genesteld in de vijfde klasse D. De toeschouwers op sportpark Bos en Heide kregen een overtuigende 5-1 zege te zien tegen een matig Kronenberg. Het was Danny Frederix die met twee goals de ruststand bepaalde maar vroeg in de tweede helft deed Kronenberg wat terug (2-1). De vreugde bij de gasten was echter van korte duur want de familie Michiels kreeg het op de heupen waarbij Tim (2x) en Stef de stand op 5-1 brachten.

RKDSO deed thuis wat het moest doen en won uiteindelijk ook met ruime cijfers 5-2, maar het kwam allemaal wat moeizaam op gang. Tot tweemaal toe moesten de mannen uit Lomm een achterstand goedmaken en pas in het laatste kwartier kwam de machine goed op gang. Doelpunten waren er voor rust van Sven Maessen (1-1) en in de tweede helft van Teun Bartels (2-2), Ruud van de Kerkhof, Daan van den Hombergh en wederom Sven Maessen.

HRC ’27 uit Afferden kon de goede competitiestart van vorige week geen vervolg geven en verloor met 3-0 kansloos in Elsendorp. In dezelfde competitie (vijfde klasse F) wist Astrantia uit Middelaar haar eerste punt te pakken door thuis met 2-2 gelijk te spelen tegen De Zwaluw uit Oeffelt. Het was voor Astrantie de eerste wedstrijd van het seizoen omdat die van vorige week tegen SCV werd afgelast.