25 nov, 00:53
2021
Nieuws

Verkiezingen: CDA wint in Land van Cuijk en lokale jonkies in Maashorst

Bij de vervroegde gemeenteraadsverkiezingen in de nieuwe herindelingsgemeente Land van Cuijk is het CDA de grote winnaar geworden. In Maashorst ging de winst naar het lokale Jong Maashorst. Forum voor Democratie deed in beide toekomstige gemeenten voor het eerst mee en lijkt in beide gemeenten met één zetel in de raad te komen..

Maashorst wordt gevormd door Uden en Landerd. Hier kreeg de nieuwe lokale partij Jong Maashorst de meeste stemmen, daarachter komt het CDA. Hier is 42,43 procent van de kiesgerechtigden naar de stembus gekomen.

Voorlopige uitslag Maashorst:
Jong Maashorst: 7 zetels
CDA 5 zetels
Voor de Dorpen 3 zetels
VVD 3 zetels
SP 3 zetels
Maashorst Vooruit 3 zetels
Gewoon Uden 2 zetels
Uden plus Landerd 2 zetel
GroenLinks 1 zetel
Forum voor Democratie 1 zetel
PRO Maashorst 1 zetel

Land van Cuijk gaat uit Cuijk, Grave, Boxmeer, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis bestaan. Het CDA kreeg de meeste stemmen, met een duidelijke nummer twee, Team Lokaal Land van Cuijk. Hier was de opkomst uiteindelijk net iets beter; 49,94 procent.

Voorlopige uitslag Land van Cuijk:
CDA 13 zetels
Team Lokaal Land van Cuijk: 8 zetels
Liberaal Land van Cuijk 5 zetels
GroenLinks/PvdA 3 zetels
SP 2 zetels
VVD 2 zetels
D66 2 zetels
Forum voor Democratie 1 zetel
Lokale Partij Grave 1 zetel

Dit zijn de voorlopige uitslagen. Maandag worden de definitieve uitslagen officieel bekrachtigd. .Er is nog geen rekening gehouden met voorkeurstemmen en er kunnen nog restzetels verdeeld worden, waardoor de uitslag net iets anders kan uitpakken voor de partijen.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »