15 jun, 11:07
2021
Nieuws

Weer geen Daags na de Tour in Boxmeer

Voor het tweede jaar op rij gaat wielerronde Daags na de Tour in Boxmeer niet door. De organisatie vindt dat het door de nog geldende coronamaatregelen niet mogelijk is een evenement te organiseren waar tienduizenden mensen op afkomen. “We kunnen niet anders”, zegt organisator Pierre Hermans.

Door Pierre Hermans en door de burgemeester van Boxmeer is met diverse instanties overlegd. Onder andere de veiligheidsregio vindt 19 juli te vroeg om zo’n groot evenement te organiseren.

Op dat moment geldt waarschijnlijk de anderhalvemetermaatregel nog. De organisatie noemt het ondoenlijk om dat te handhaven. “Het is onze taak om de veiligheid van iedereen te garanderen”, stelt organisator Hermans.

Het is voor het tweede jaar op rij dat Daags na de Tour vanwege corona van de kalender wordt gehaald. Er is nog gekeken om de ronde naar september te verschuiven, maar uiteindelijk wilde Pierre Hermans dat niet. “De magie van de Boxmeerse ronde is immers dat die een dag na de finish van de Tour de France wordt gehouden. Daarvan is in september geen sprake.”


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »