zondag 23 apr
Beleef de lente in de Maasheggen Boothuis bij 't Veerhuis, Veerweg 2, Oeffelt
Van:
zondag 23 apr 2023
10:00
Tot:
zondag 23 apr 2023
13:00
Boothuis bij 't Veerhuis, Veerweg 2, Oeffelt

Beleef de lente in de Maasheggen

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

Het Maasheggengebied is vanuit cultuurhistorisch oogpunt gezien van grote waarde. Daarom kreeg het in 2018 de Unesco biosfeerstatus. Een gebied gevormd door mensenhanden, met van oudsher door meidoornheggen omzoomde kleine weilandjes, waar je drinkpoelen vindt en oude knotbomen.
Je gaat met een IVN-gids op pad en ontdekt wat er op dat moment te zien en te beleven is. De tocht voert over paden, door weilanden en langs eerder gevlochten heggen. Bloeit de sleedoorn nog, of is de meidoorn al zo ver, en zijn er al hommelkoninginnen en oranjetipjes?
Dit arrangement wordt georganiseerd door IVN De Maasvallei en restaurant ’t Veerhuis op 23 april. Verzamelen vanaf 10.00 uur in het Boothuis, Veerweg 2 in Oeffelt waar gezamenlijk een kop koffie gedronken wordt. Om 10.30 uur start de ongeveer twee uur durende wandeling die wordt afgesloten met een kop soep. Draag waterdichte schoenen of laarzen. De te lopen route is niet rolstoelvriendelijk en honden zijn niet toegestaan.
Aanmelden voor dit arrangement op 23 april is noodzakelijk en kan tot 22 april door te mailen naar angelineaben@gmail.com. De kosten voor dit arrangement bedragen € 7,25 per persoon.


Bekijk op kaart