donderdag 14 feb
De bever, knuffeldier, lastpak of.......?? Buitenhuis bij Kinderboerderij Buiten-gewoon, Beukenlaan 8, 5363 RA Velp
Van:
donderdag 14 feb 2019
20:00
Tot:
donderdag 14 feb 2019
22:00
Buitenhuis bij Kinderboerderij Buiten-gewoon, Beukenlaan 8, 5363 RA Velp

De bever, knuffeldier, lastpak of.......??

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

IVN Grave organiseert een avond over bevers. Dan zal Willy de Koning uit Sittard, beverkenner bij uitstek, een lezing houden over deze waterdieren en de door haar gemaakte documentaire “Bevers in Nederland” vertonen.

Al sinds 2007 volgt en filmt Willy de Koning bevers. Veelal in Limburg maar ook in bijvoorbeeld de Biesbosch. Uit de enorme hoeveelheid beeldmateriaal en opgedane kennis heeft ze een documentaire samengesteld met een compleet en actueel verhaal over het leven van de bever. Dat is af en toe heel verrassend, zelfs voor de kenners. Allerlei beelden zijn te zien van bijvoorbeeld knagende en stoeiende bevers, bevers die een geurmerk maken, aandoenlijke geluidjes van jonge bevertjes vanuit een burcht, knuffelpartijtjes en bevers die op hun gemak hun vacht verzorgen.

Tijdens de lezing gaat Willy de Koning in op de leefwijze van de bever, z’n uiterlijke kenmerken, de vele soorten sporen die het dier achterlaat, de leefomgeving, z’n aanpassingsvermogen en de invloed van de bever op z’n omgeving. Verder neemt ze tal van ‘beverattributen’ mee, zoals een jas van beverbont, bevertanden en een beverschedel, beverknuffels en beverkeutels. Ze neemt ruim de tijd voor het beantwoorden van vragen en gaat in op de huidige discussies over bevers die overlast veroorzaken


Bekijk op kaart