donderdag 28 nov
Een vliegende kraai vangt altijd wat Het natuurpalet, De Raetsingel 5 Boxmeer
donderdag 28 nov 2019
20:00
Het natuurpalet, De Raetsingel 5 Boxmeer

Een vliegende kraai vangt altijd wat

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

Van oudsher staan zwarte vogels te boek als brengers van ongeluk, ziekte en dood. Heksen lieten zich niet voor niets door raven vergezellen. Ook in onze tijd hebben kraaiachtigen geen geweldige reputatie. Ze zouden het aldoor gemunt hebben op de eieren en jongen van andere vogels, ze zouden te talrijk worden en daardoor andere diersoorten verdringen.

IVN De Maasvallei wil dit negatieve beeld dat omtrent onze kraaiachtigen bestaat wat nuanceren. Dit zal gebeuren middels een lezing door Gerard Compiet op donderdag 28 november vanaf 20.00 uur in Het Natuurpalet, Raetsingel 5 in Boxmeer. De spreker neemt je mee in hoe ze leven, hun grote leer- en aanpassingsvermogen, hun sociale leefwijze, hoe ze voedsel verzamelen en het spanningsveld tussen mensen en kraaiachtigen. Daarna zullen de diverse kraaiachtigen de revue passeren.
De toegang is gratis, voor koffie/thee wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Heb je belangstelling? Meld je voor deze twee uur durende lezing aan bij Pauline Strolenberg, tel. 0485-383901, of Angeline Aben, tel. 0485-383207, of via de mail: ivndemaasvallei_educatie@outlook.com.


Bekijk op kaart