donderdag 2 jun
Insecten en bloemen - biologie van een ontmoeting De Raetsingel 5 Boxmeer
Van:
donderdag 2 jun 2022
20:00
Tot:
donderdag 2 jun 2022
22:00
De Raetsingel 5 Boxmeer

Insecten en bloemen - biologie van een ontmoeting

Achter het bezoek van insecten aan bloemen gaat een complete wereld schuil. Insecten en bloemen die elkaar min of meer toevallig tegenkomen, maar ook soorten die voor elkaar geschapen zijn.
Cursusleider Rien Kerstens vertelt over het gedrag van insecten dat tot in detail is afgestemd op de ontmoeting met bloemen, over lokken en verleiden, van roltong tot zuigsnuit en over belonen en misleiden.

Tijdens de excursie hopen we iets van die wederzijdse afstemming in levenden lijve te zien. Stil staan bij bloemen en insecten betekent kennis maken met een innige relatie, zicht krijgen op de functionaliteit van bouw en gedragingen en op een stukje samenhang in de natuur. Het zal echter ook en vooral een ontmoeting zijn van verwonderen en bewonderen.
Deze minicursus wordt georganiseerd door IVN De Maasvallei op 2, 9 en 11 juni. Op 2 en 9 juni begint de avond om 20.00 uur in Het Natuurpalet, De Raetsingel 5 te Boxmeer. De excursie is op 11 juni van 10.30-12.30 uur. De cursus kost € 20,- incl. reader. Je kunt je aanmelden via de mail: ivndemaasvallei_educatie@outlook.com.


Bekijk op kaart