zaterdag 5 jan
Naakt niet naakt museum werk van Atty bax Museum van Alle Tijden oeffeltseweg 21 Beugen
Van:
zaterdag 5 jan 2019
Tot:
zondag 3 maa 2019
Museum van Alle Tijden oeffeltseweg 21 Beugen

Naakt niet naakt museum werk van Atty bax

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

Naakt niet naakt

Atty Bax exposeert in het Museum van Alle Tijden

Zwart-wit, rood en goud, glanzende stof en glitter, kom je wereldwijd tegen in volkskunst, in alchemie en in het werk van Atty Bax. Voorliefdes die ze opdeed in haar jeugd in Zeeland. Toen droegen vrouwen er nog klederdracht. Haar vader, zeeman op de grote vaart, bracht exotische voorwerpen mee van zijn reizen. Haar moeder en grootmoeder waren gek op fijne textiel en verleidelijke sieraden. Van hen leerde ze naaien.
Als kind wilde Bax altijd al iets maken. Wanneer onder haar handen iets ontstond, was ze in haar element, was ze zich zichzelf. En dat is nog steeds zo. Haar kunstpraktijk ziet ze als dagboek, in het werk laat ze zich kennen.

Atty Bax is kunstadviseur en kunstenaar. Waar de eerste rol om rationeel redeneren en 100% transparantie vraagt, kan ze in haar kunst spelen en naar hartenlust verhullen en onthullen.
Ze noemt haar werk persoonlijk, maar haar thema ’s zijn meer dan particulier. Liefde, erotiek, geboorte, dood neemt ze fysiek onder handen. Het klassieke naakt is haar niet naakt genoeg, met de geslachtsdelen die ze verbeeldt, is Bax veel explicieter. Haar werk is lichamelijk op het unheimische af. Soms roept ze met haar schaamteloos intieme beeldtaal ongemak op. Tegelijkertijd verleidt ze, verlokt ze je met versieringen. Fluweelzacht en aaibaar wil ze je raken.

Ans Verdijk wenst iedereen een creatief vruchtbaar nieuwjaar toe,
met de tentoonstelling van Atty Bax begint het meteen goed.

6 januari t/m 3 maart 2019
Oeffeltseweg 21 Beugen. Alle dagen te bezichtigen, van half acht in de ochtend tot half twaalf in de avond.


Bekijk op kaart