zondag 19 jan
Vogelexcursie Kraayenbergse plassen met IVN Cuijk
Van:
zondag 19 jan 2020
10:00
Tot:
zondag 19 jan 2020
12:00

Vogelexcursie Kraayenbergse plassen met IVN Cuijk

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

Vogelexcursie Kraaijenbergse plassen zondag 19 januari 2020

Wat weet jij over eenden? Wil je wel eens in de winter een Brilduiker, een Smient, een Nonnetje of een Pijlstaart zien? Stap dan op zondag 19 januari op de fiets en ga op ontdekkingstocht met IVN Cuijk De Groene Overlaat.

We organiseren op zondag 19 januari 2020 een vogelexcursie per fiets rondom de Kraaijenbergse Plassen. We verzamelen om 10.00 uur bij de parkeerplaats voor de kerk van Beers. De excursie duurt tot 12.00 uur. De excursieleiders zijn Louis Geraets en Stef Gosens, beiden lid van IVN Cuijk en vogelkenners bij uitstek.
Als je een verrekijker hebt, breng hem dan mee. Heb je die niet? Geen probleem, je kan er voor deze excursie een lenen van IVN De Groene Overlaat. Vergeet ook je fiets niet! Meer informatie nodig? Mail naar natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl.

De Kraaijenbergse Plassen hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een prachtig vogelgebied. Het hele jaar door leven er veel soorten vogels en in de wintertijd zitten er veel doortrekkers en wintergasten. Welke vogels je zult zien tijdens deze excursie is vooraf moeilijk te zeggen, maar het is wel zeker dat je een flik aantal eendensoorten zult zien. De kans is heel groot dat je de Grote zaagbek, Brilduiker en Nonnetje in je kijker vangt. Ook het IJsvogeltje laat zich vaak zien. Je weet het nooit, laat je maar verrassen.

Om ca. 12.00 uur kunnen we in het IVN-gebouw aan de Grotestraat 14 te Beers onder het genot van koffie/thee en een koek lekker opwarmen en nog even napraten over wat we allemaal gezien hebben. Kosten: vrijwillige bijdrage voor IVN en € 2,00 per persoon voor koffie/thee.