zondag 15 mei
Voorjaar in Rijkevoort - een wandeling over het Broeksteenpad De Kikker Kapelstraat 20 Rijkevoort
Van:
zondag 15 mei 2022
10:00
Tot:
zondag 15 mei 2022
12:00
De Kikker Kapelstraat 20 Rijkevoort

Voorjaar in Rijkevoort - een wandeling over het Broeksteenpad

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

Van oorsprong is Rijkevoort een laaggelegen ontginningsnederzetting. Op deze schrale en soms natte zandgronden was het maar een armoedig bestaan. Vooral ook door de zeer harde ijzerhoudende korst onder de grond, ijzeroer of broeksteen genaamd. Tot in de negentiende eeuw werd het ijzeroer ook geëxporteerd. We vinden ook nu nog vele restanten terug op deze wandelroute.
De afwatering van het gebied is vooral verbeterd door de aanleg van de Lage Raam, Hoge Raam en de Sint Anthonisloop. Door dit alles is in de loop der tijd een eigen vegetatie ontstaan en dat heeft de Dorpsraad Rijkevoort ertoe gebracht een tweetal struinpaden door het gebied te ontwikkelen. Een ervan is het Broeksteenpad.

Deze wandeling wordt georganiseerd door IVN De Maasvallei op zondag 15 mei en begint om 10.00 uur vanaf standbeeld De Kikker aan de Kapelstraat 20 te Rijkevoort. De twee uur durende wandeling, die ± 6 km is, is gratis. Voor koffie/ thee wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De paden zijn onverhard, draag goede wandelschoenen. Deze wandeling is niet geschikt voor rolstoelers en honden zijn niet toegestaan. Aanmelden is verplicht, dat kan tot zaterdag 14 mei 12.00 uur via de mail phm.dewit@home.nl.


Bekijk op kaart