Ed van Alem Fotografie

Over Ed van Alem Fotografie
Ed van Alem is vanaf zijn jonge jaren al actief in de fotografie. Op zijn 15e jaar volgde hij 2 jaar een cursus onder leiding van stadsfotograaf Jan van Teeffelen in cultureel centrum de Lindenberg. Onder zijn deskundige leiding en enthousiasme werd er een vuurtje aangewakkerd dat niet meer te blussen was. Eenmaal klaar met de Havo ging Ed dan ook een vervolg zoeken in de fotografie. Al snel koos hij in samen spraak met het thuisfront voor de 5 jarige avondopleiding van de MTS voor Fotografie in ’s Gravenhage. Over dag stond hij klanten te woord in een van de filialen van foto Sanders in de stad. In de avonduren was hij vier dagen per week aan de school actief met camera’s, in en buiten de studio. Met technische camera’s, studioverlichting en in de donkere kamers van de opleiding.

Na vijf jaren Den Haag ging Ed met zijn diploma op zak naar Boxmeer. Daar kon hij aan het werk als fotograaf/laborant bij fotostudio Waarma. John Waarma had daar een goed lopende winkel met studio. Naast de winkel en het studiowerk verzorgde Waarma ook het fotonieuws voor Dagblad de Gelderlander. Al na een paar jaar stopte Waarma met het fotowerk voor de krant. Omdat zijn naam toen al gevestigd was kon Ed de fotograaf worden voor het regiokatern van de Gelderlander . In 1986 begon hij daar als Freelancer.

Jaren later heeft Ed twee keer een prijs behaald in de wedstrijd om de “Zilveren Camera”.Met een tweetal totaal verschillende foto’s wist hij de jury te overtuigen hem de tweede plaats toe te kennen in 2009 en 2011. Het oog moet het doen, dat is een van zijn vaste overtuigingen, als je het ziet kun je het vastleggen. Al meer dan 30 duizend opdrachten in meer dan 25 jaar freelance werk. En nog steeds vernieuwend en erg alert op wat er in zijn “jachtgebied” gebeurt. Op allerlei gebied, sport, bedrijvigheid, toerisme en dagelijks nieuws als het moet onder de slechtste weersomstandigheden denkbaar weet hij met een prachtige opname het moment te treffen.
Contactgegevens
Ed van Alem Fotografie
Eurostraat 5
5441 BC Oeffelt