IVN De Maasvallei

Over IVN De Maasvallei
IVN De Maasvallei,
Over ons

Ons IVN is al dertig jaar druk bezig in de gemeenten Boxmeer en St. Anthonis

Een grote groep actieve vrijwilligers beleeft en draagt bij aan de natuur. Door te vertellen, te beschrijven, te tonen, te bestuderen, te leren en vooral door te doen. Dit wordt allemaal beschreven bij de activiteiten en de werkgroepen.

De organisatie eromheen vind je in de rechterkolom. Neem bij vragen of opmerkingen gerust contact op.

IVN werkt aan een duurzame samenleving. Wij zijn ervan overtuigd dat we door mensen zelf in aanraking te brengen met de natuur, zij zich pas écht bewust worden van de waarde ervan. Daarom laten wij jong en oud de natuur van dichtbij beleven.

De Maasvallei is een afdeling van het IVN en heeft als werkgebied de gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis. Ons verenigings-lokaal is 'Het Natuurpalet', De Raetsingel 5, 5831 KC Boxmeer (zie kaartje). Als IVN laten we de mensen de natuur beleven: meer mensen in de natuur en meer natuur in de mens.
Vanuit deze beleving beschrijven en bestuderen we de natuur, genieten ervan en dragen we bij aan het beheer, behoud en bescherming van die natuur. Daartoe organiseert ons IVN excursies, thema-avonden en cursussen.
Ze ontwikkelt wandelroutes. Er is een jeugdclub actief.

Er zijn werkgroepen voor vogels, planten, vleermuizen en vlinders. Met haar informatiestand is ze te vinden op natuur- en milieumarkten. Ze organiseert projecten op basisscholen en in verzorgingshuizen. Ze inventariseert in natuur-gebieden en geeft adviezen op het gebied van beheers-maatregelen en milieu-bescherming. Ze voert beheerswerkzaamheden uit. Vijf maal per jaar wordt een eigen afdelingsblad uitgegeven boordevol activiteiten en informatie. Maandelijks wordt een nieuwsbrief verspreid en deze website bijgewerkt. We zijn in staat dat allemaal te doen doordat iedereen actief is: ons IVN is een club van doeners.

Je kunt ons steunen door je aan te melden bij Rolf Boersma, rolf.boersma@ziggo.nl. Dat kost bijna niks. Per jaar € 15,00 en € 7,50 voor huisgenoten. Jeugdleden betalen € 6,50.
Contactgegevens
IVN De Maasvallei
BOXMEER

Geadopteerd door: