Lambert Blonk Assurantiën

Op wintersport? Vergeet de reisverzekering niet!
7 Januari 2019
Vergeet vooral de reisverzekering niet te controleren als je op wintersport gaan. In vergelijking met een zonvakantie heb je een veel grotere kans op calamiteiten.

Waarom kun je in de sneeuw echt niet zonder een goede reisverzekering en waar moet je goed op letten?

Het verzekeren van de vakantie is tegenwoordig gebruikelijk geworden. Voor een weekendje naar een bungalowpark in Drenthe biedt de verzekering al een toegevoegde waarde, maar voor de wintersport loop je nog een veel groter risico als je geen reisverzekering hebt. Je hebt namelijk een veel grotere kans op een blessure en op het vermist raken van één van de gezinsleden. Deze situaties beteken al snel een grote kostenpost. Vergeet daarom de aanvullende wintersportmodule niet, want deze is vaak niet in de standaard dekking inbegrepen.

Wintersport is niet vergelijkbaar met een zonvakantie

Bij diefstal van bagage en het terug moeten vliegen door medische toestanden bij het thuisfront kun je een beroep doen op de reisverzekering. Er zijn aanvullend nog een aantal risico’s die je vooral loopt tijdens de wintersport. Je valt bijvoorbeeld op de piste en je breekt je enkel. Met hulpmiddelen word je naar beneden gebracht en afgevoerd naar het ziekenhuis, maar wist je dat het transport naar beneden op de skipiste vaak niet verzekerd is? Daar heb je een reisverzekering voor nodig. Bij een wintersport heb je ook een grotere kans op het vermist raken van een reisgenoot. De kosten van de zoekactie worden ook gedragen door de reisverzekering.

Denk om het verzekeren van de medische kosten en de wintersportmodule

Reisverzekeringen bieden meestal niet standaard dekking tijdens de wintersport. Vaak moet je de module wintersport kiezen. Doe dat wel, anders loop je toch kans dat je kosten zelf moet dragen. De Nederlandse zorgverzekering biedt wereldwijd dekking, maar er zit een beperking in. Vanuit de zorgverzekering (basisverzekering) vergoedt de zorgverzekeraar de medische kosten tot maximaal wat in Nederland gebruikelijk is. Stel, voor een medisch noodzakelijke behandeling betaal je in het buitenland 1.000 euro. Als de behandeling in Nederland maar 750 euro zou kosten, loop je kans dat je het overige zelf moet betalen. Met een aanvullende zorgverzekering kun je ook in de zorgverzekering de medische kosten in het buitenland volledig afdekken.

Kiezen voor een buitenlanddekking in de zorgverzekering of een reisverzekering?

Je kunt op twee manieren de medische kosten tijdens de vakantie in het buitenland meeverzekeren. Je kiest voor een aanvullende zorgverzekering of je verzekert het mee in de reisverzekering. De meeste Nederlanders hebben een aanvullende zorgverzekering, dus mogelijk is het al meeverzekerd in de zorgverzekering. Toch is het verstandig om het te verzekeren in de reisverzekering. In dat geval krijg je namelijk ook een vergoeding voor de reddingskosten, extra verblijfkosten door een blessure of juist het eerder terugkeren naar Nederland. Deze kosten kun je vaak niet claimen bij de zorgverzekeraar. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook alleen de medische kosten in geval van nood. Er zal natuurlijk ook talloze situaties zonder nood, maar waarbij je toch graag een arts wilt raadplegen of medicijnen tegen de pijn wenst.

​Benieuwd wat er door jouw reisverzekering vergoed wordt? Neem dan contact met ons op.
Contactgegevens
Lambert Blonk Assurantiën
Bilderbeekstraat 29
5831 CW Boxmeer