Metameer Boxmeer

Anglia-geslaagden: gefeliciteerd!
12 Januari 2018
Verwachtingsvol zaten leerlingen van jenaplan Boxmeer te wachten op de examenuitslag. Gelukkig kregen ze deze week allemaal heel goed nieuws. De tweetalig vmbo-leerlingen zijn geslaagd voor het Anglia-examen.

Hoogste Master-niveau
De vierdejaars tweetalig vmbo’ers hebben zichzelf overtroffen tijdens het examen. En voor het eerst haalde een leerling van jenaplan het Master-niveau van Anglia, het hoogste gevorderde niveau. Anglia is een wereldwijd erkend examen voor Engels en maakt deel uit van de brede tweetalige vmbo-opleiding op Metameer jenaplan Boxmeer. In meer dan 30 procent van het tweetalige onderwijsprogramma wordt Engels gesproken en schriftelijk getoetst. Dit biedt veel voordelen.

Kiezen voor internationaal
Leerlingen Bo (16) uit Oeffelt en Marla (15) uit Gennep hebben beiden internationale ambities. Ze willen graag naar het buitenland. De eerste maanden waren nog wel pittig. Nieuwe vakken, ook nog eens in het Engels. Dat was even wennen. Bo: “Het kostte tijd om de opdrachten te vertalen en het was eng om voor de klas te spreken.” Inmiddels spreekt ze vloeiend Engels. “Tto is niet alleen maar Engels,” vult Marla aan. “Tto gaat ook over de wereld. Je leert over andere culturen, hoe mensen leven en hoe je zelf in de wereld staat. Veel aan ons is internationaal: onze kleding, het eten.”

Meer dan Engels alleen
Bij tweetalig jenaplan vmbo wordt ruim 30 procent van het onderwijsprogramma in het Engels aangeboden. Dus niet alleen in de lessen Engels. Verder lopen leerlingen in het vierde jaar hun stage bij een internationaal georiënteerd bedrijf en doen contacten op in het buitenland tijdens uitwisselingsprogramma’s. Ook doen zij een Engelstalig onderzoek voor hun sector paper. Al deze ervaringen maken dat leerlingen in de mondelinge en schriftelijke onderdelen van Anglia uitstekend presteren. De resultaten zijn gepubliceerd op de website van het Anglia Netwerk Europe www.anglianetwork.eu.
Meer informatie: www.metameer.nl

Fotobijschrift: Tweetalig jenaplan vmbo geslaagd voor Anglia.
Op de foto staan Marla en Bo: “Tto is niet alleen Engels, maar het gaat ook over je in de wereld staat.”
Foto gemaakt door Femke de Schepper (Metameer)
Contactgegevens
Metameer Boxmeer
Docter Peelenstraat 14
5831 EG Boxmeer

Geadopteerd door: