Metameer Boxmeer

Ouders worden weer kind bij Metameer
6 Oktober 2017
Ouders worden weer kind bij Metameer!

BOXMEER - Laat je de toets door je vader of moeder maken? Wie maakt straks het huiswerk? Leerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer mochten vrijdag 6 oktober hun plaats in de klas laten innemen door een ouder. Voor één dag leerling op Metameer. Reken maar dat deze leerling-ouderwisseldag ’s avonds zorgde voor een extra levendige conversatie aan de keukentafel.

Hoe is het om leerling te zijn op Metameer? Niet uitgelegd met een presentatie, maar door ouders plaats te laten nemen in de klas. En ze brengen de pauzes door in de aula tussen de pubers. Brugklassers en derdeklassers mochten zich elke les laten vervangen door vader of moeder.
Ook Laura maakte dankbaar gebruik van de uitnodiging om plaats te nemen in de brugklas van haar dochter. Ze nam net als haar dochter de fiets en schaarde zich bij de leerlingen bij de pont in Afferden. “Vooraf ben ik intensief voorbereid. Ik zou vier lessen volgen waaronder een toets voor M&N. De hele week heeft mijn dochter gevraagd of ik het huiswerk al had gemaakt. De rollen waren omgekeerd. Ze was nu mijn moeder. Ik kreeg van haar het wachtwoord van de iPad, de Wifi-code en heel veel boeken. In de les dacht ik: welk boek heb ik nu nodig? Ik wilde graag meemaken wat zij elke dag meemaakt, kan ik haar makkelijker begeleiden.” Docenten deden alsof het allemaal heel normaal was, al was de klas soms voor bijna de helft gevuld met volwassenen.

Aan de keukentafel
De leerling-ouderwisseldag was een groot succes. Ouders vinden het leuk om de dagelijkse schoolpraktijk na 30 jaar opnieuw te ervaren. Er is veel veranderd. Bijvoorbeeld aparte instructies voor havo en vmbo, veel persoonlijker onderwijs met aandacht voor het kind, veel samenwerking. Schoolverhalen waarmee een kind thuiskomt, krijgen iets herkenbaars. Ouders kunnen er na hun ervaring op Metameer over meepraten.

Fotobijschrift: Ouders nemen plaats in de klas van hun kind op Metameer. (Metameer)
Contactgegevens
Metameer Boxmeer
Docter Peelenstraat 14
5831 EG Boxmeer

Geadopteerd door: