07 mrt, 14:11
2018
Algemeen
redactie

21 maart gemeenteraadsverkiezingen, wat moet er volgens u als eerste worden aangepakt?

Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De laatste gemeenteraadsverkiezingen waren op 19 maart 2014. De komende gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart 2018. Ook zal er dan een referendum gehouden worden over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv).

Wat vindt u belangrijk dat als eerste wordt aangepakt in uw gemeente?

Veiligheid op straat, groen in de buurt, ouderenzorg, het inzamelen van afval en parkeerbeleid: het zijn maar enkele van de onderwerpen waar de gemeente over gaat. 


Of: wat vindt u bijvoorbeeld van de gemeentelijke herindeling? Heeft u vertrouwen in de politici van uw gemeente? U kunt ook aangeven wat er juist goed is in uw gemeente.


Stemmen is verschil maken. Waar de ene politieke partij meer openbaar vervoer wil, kan een andere willen investeren in meer parkeerplaatsen. Wel of niet meer thuishulp voor chronisch zieken, wel of niet een nieuw gebouw neerzetten? Of juist geld steken in onderwijs? Keuzes te over.


Wat is uw ervaring? Heeft u voorbeelden hoe u denkt dat het beter of anders kan? Wat vindt u belangrijk als inwoner en waarom?
Laat het ons weten, en discussieer mee!