12 jul, 06:31
2020
Nieuws

A73 bij Vierlingsbeek vrijgegeven na ernstig ongeluk, slachtoffer met spoed naar ziekenhuis

De snelweg A73 van Nijmegen richting Maasbracht was zondagochtend ruim drie uur afgesloten tussen Vierlingsbeek en Venray-Noord. Dit was het gevolg van een ongeluk dat rond zes uur gebeurde. Hierbij waren een automobilist en een vrachtwagen betrokken.

De auto raakte door nog onbekende oorzaak van de weg, botste tegen een vrachtwagen en de vangrail en sloeg daarna over de kop. "De weg was bezaaid met rommel", laat een ooggetuige weten.

Bevrijding
Na de crash vatte de auto vlam. Mensen die het ongeluk zagen gebeuren, hebben het slachtoffer uit de auto bevrijd.

Vanwege de ernst van het ongeluk werd een traumaheli opgeroepen. Die landde op de snelweg. De bestuurder van de auto is zwaargewond. Hij in een ambulance met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De trauma-arts ging mee in de ambulance. De politie is meteen een onderzoek begonnen.

Omleiding
Rijkswaterstaat hield er aanvankelijk rekening mee dat de weg niet voor tien uur zondagochtend kan worden vrijgegeven. Om negen uur werd echter al één rijstrook vrijgegeven. Drie kwartier later was de hele weg weer vrij.

Tot die tijd werd het verkeer dat vanuit de richting Nijmegen naar het zuiden wilde rijden, geadviseerd de afrit Boxmeer (6) te nemen en dan de richting Helmond-Ysselsteyn-Wanssum te volgen via de N272, N277 en N270.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »