07 sep, 16:52
2015
Algemeen
Redactie
Discussieer mee
Wat vindt u van dit onderwerp? Registreer gratis of log direct in om mee te praten.

Afsluiting Holthesedijk geen optie voor inwoners omliggende dorpen

Inwoners van Smakt en Holthees zien een afsluiting van de Holthesedijk niet zitten. Een eventuele afsluiting zorgt ervoor dat inwoners van de twee dorpen om moeten rijden om in Overloon te komen, de plek waar ze o.a. hobby’s beoefenen en hun boodschappen doen. Naast het feit dat het omrijden de inwoners gezamenlijk zo’n 150.000 euro per jaar kost, is de weg een ‘levensader’ voor de inwoners van Smakt en Holthees.

De reden voor een eventuele afsluiting zijn de toekomstplannen van het bedrijf Leasurelands voor ‘t Schaartven. Dit bedrijf gaat vanaf volgend jaar de recreatieplas beheren. Leasurelands zou dan ook het tegenovergelegen stuk van de gemeente Boxmeer willen overnemen. De Holthesedijk ligt daar middenin en zal dan rond 2020 voor auto’s worden afgesloten.

24 september zal de gemeenteraad van Boxmeer vergaderen over de toekomstplannen van Leasurelands en of een eventuele afsluiting van de Holthesedijk daar het gevolg van gaat worden.

Wat vindt u van een eventuele afsluiting van de Holthesedijk en een eventuele uitbreiding van recreatiegebied ’t Schaartven?

Laat ons weten wat u vindt
Plaats een reactie of laat uw mening zien met een duimpje.