12 jul, 06:31
2020
Nieuws

Automobilist zwaargewond na ongeluk A73 Vierlingsbeek, auto sloeg over de kop en vatte vlam

Bij een ongeluk op de A73 bij Vierlingsbeek is zondagochtend vroeg een automobilist zwaargewond geraakt. Hij zat in een auto die door nog onbekende oorzaak van de weg raakte, tegen een vrachtwagen en de vangrail botste en daarna over de kop sloeg. Vervolgens vatte de auto vlam.

Het ongeluk gebeurde rond zes uur, op de weg van Vierlingsbeek naar Venray-Noord. Mensen die het ongeluk zagen gebeuren, slaagden erin het slachtoffer uit de auto te bevrijden.

"De weg was na het ongeluk bezaaid met rommel", liet een ooggetuige weten. Om alle troep op te ruimen en om onderzoek te doen, werd de weg tot kwart voor tien zondagochtend afgesloten.

Vanwege de ernst van de situatie werd een traumaheli opgeroepen. Die landde op de snelweg. De bestuurder van de auto is met spoed in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De trauma-arts ging mee in de ambulance.

Omleiding
Rijkswaterstaat hield er aanvankelijk rekening mee dat de weg niet voor tien uur zondagochtend kon worden vrijgegeven. Vanaf negen uur was echter alweer één rijstrook beschikbaar en drie kwartier later was de stremming helemaal voorbij.

Tot die tijd werd het verkeer dat vanuit de richting Nijmegen naar het zuiden wilde rijden, geadviseerd de afrit Boxmeer (6) te nemen en dan de richting Helmond-Ysselsteyn-Wanssum te volgen via de N272, N277 en N270.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »