11 okt, 16:18
2014
Algemeen
Stichting Fietsvierdaagse Venray

Bekenmaking opbrengst goede doelen Fietsvierdaagse Venray

De 30ste editie van de Fietsvierdaagse Venray stond in het teken van de nostalgie. Wij hebben herinneringen uit vervlogen tijden opgehaald en terug gekeken naar het ontstaan van dit landelijke evenement. Speciaal ter gelegenheid van ons 30 jaar hebben wij het alom bekende Rad van Fortuin weer van de zolder gehaald. De Stichting Fietsvierdaagse Venray bood in het verleden jaarlijks een stichting of vereniging de mogelijkheid om tijdens het fietsevenement geld in te zamelen voor de eigen kas. De betreffende organisatie is medeverantwoordelijk voor de uitvoering van dit spel, zo ook voor het vergaren van de benodigde prijzen. Het is dus geen kwestie van “de hand ophouden”, maar van keihard werken door een aantal mensen van de desbetreffende organisatie. Tijdens de 30ste Fietsvierdaagse Venray is deze traditie weer in eren hersteld en hebben zelfs 3 uitgekozen organisaties de kans gekregen om de door hun zelf verworven prijzen via het kansspelletje Rad van Fortuin te verloten. De 3 organisaties zijn: • Zonnebloem Venray, Afdeling De Burggraaf en Afdeling het Bruukvelt • Dovenschool Jiboro Gambia, en • Judo for All.

Afgelopen maandagavond werden de opbrengsten aan de 3 organisaties bekend gemaakt. Dit gebeurde in het bijzijn van diverse genodigden waaronder de vertegenwoordig van de desbetreffende organisaties, vrijwilligers en bestuur van Stichting Fietsvierdaagse Venray en veel pers. Nadat de 3 organisaties nogmaals hun goed doel voor de camera konden toelichten en na een toespraak van onze voorzitter Jan Kreutz was het eindelijk zover. Symbolisch werden er 3 houten “geldkistjes” uitgereikt met daarin de opbrengst van het rad van fortuin. Aangezien de “geldkistjes” goed vergrendeld waren was de opbrengst nog steeds een geheim maar dit werd opgelost door het uitreiken van de 3 cheques. De opbrengsten zijn als volgt: • Zonnebloem Venray, Afdeling De Burggraaf en Afdeling het Bruukvelt € 1.026,30 • Dovenschool Jiboro Gambia, € 692,40 • Judo for All € 940,80

In totaal dus bijna € 2.700, =. Gezien dit mooie succes is de kans groot dat wij ook tijdens de volgende editie van de Fietsvierdaagse Venray weer het Rad van Fortuin gaan inzetten. Hierdoor krijgt één of misschien zelfs meerdere organisaties de kans om geld in te zamelen voor hun eigen kas.

Er was dit jaar eigenlijk nog een vierde goed doel. Gedurende de vier dagen werd eveneens het project van Nuzuanta Well Done van Xavier Friesen uit Venray ondersteund. De 12-jarige Xavier ondersteunt het bouwen van een school in Zambia. Voor dit project heeft koperslager Ton Wolters een grote koperen haan (zie foto), windwijzer van zo’n 70 cm hoogte, handmatig op de oude traditionele manier gemaakt.

Deze de opbrengst van deze koperen haan is uiteindelijk € 1111,11 geworden. Samengevat kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagde 30ste editie van de Fietsvierdaagse Venray. Bijna 2.900 deelnemers, mooie nieuwe locatie, goed weer en een financiële bijdrage kunnen leveren aan 4 organisaties met een totale opbrengst van bijna € 3800,-.