07 mei, 16:24
2019
Nieuws

Bijeenkomst digitalisering in de landbouw

Digitalisering is ook in de landbouw al lang een belangrijke factor. Daarom organiseert het INTERREG-project Dynamic Borders woensdag 15 mei een bijeenkomst met als thema ‘Akkerbouw en digitalisering – kansen met Precision Farming’. Bij deze bijeenkomst zijn agrariërs van harte welkom.

Landbouwmachines werken met GPS-ondersteuning en sensorbesturing. Dat zorgt voor optimalisatie en verhoogt de efficiency. In de toekomst zal digitalisering de landbouw steeds meer veranderen. Ook kleinere bedrijven kunnen hierop inspelen.

De bijeenkomst bestaat uit een rondleiding en een paneldiscussie. Aanwezig zijn Prof. Dr. Burkhard Wrenger (vakgroep Autonome Sensorsystemen in het vakgebied Milieu-engineering en toegepaste Informatica aan de Hochschule Ostwestfalen-Lippe) en Jacob van den Borne (een van de meest vooruitstrevende landbouwers in Nederland op het gebied van ‘Precision Farming’).

Agrariërs zijn welkom

Agrariërs zijn welkom bij deze bijeenkomst, woensdag 15 mei vanaf 14.30 uur bij het bedrijf Agrarservice Schmitz GmbH (Gocher Straße 178, 47562 Weeze). Deelname is gratis. U kunt zich tot en met zaterdag 11 mei aanmelden per e-mail via: bienen-scholt@document1.de.

INTERREG-project Dynamic Borders is een grensoverschrijdend project waarbij de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze samenwerken. Agribusiness is daarbij een van de speerpunten.

Bijeenkomst digitalisering in de landbouw

Digitalisering is ook in de landbouw al lang een belangrijke factor. Daarom organiseert het INTERREG-project Dynamic Borders woensdag 15 mei een bijeenkomst met als thema ‘Akkerbouw en digitalisering – kansen met Precision Farming’. Bij deze bijeenkomst...

Dynamic Borders foodtruck op pad

[the_ad_placement id="inpost-a-300"][the_ad_group id="2008"][the_ad_group id="2007"][the_ad_placement id="inpost-a-300"][the_ad_placement id="inpost-a-300"][the_ad_group id="2008"]

Leijgraaf studenten met foodtruck in de Maasduinen

Studenten van ROC de Leijgraaf in Cuijk gaan de komende twee jaar met een foodtruck op pad. Ze sluiten aan bij evenementen in de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze. Uniek is dat de studenten zelf hapjes samenstellen van Duitse en...

Download onze App Get it on Google Play

Het bericht Bijeenkomst digitalisering in de landbouw verscheen eerst op Maasduinen Centraal.


Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »