21 mrt, 13:54
2015
Algemeen
Ingezonden

Boomfeestdag en ondersteuning Boxmeerse projecten

Euregio ondersteunt Boxmeerse projecten

De Euregio Rijn-Waal heeft twee Boxmeerse projecten een subsidie toegekend. Aan drie scholierenuitwisselingen tussen het Elzendaalcollege uit Boxmeer en de Karl-Kisters Realschule Kleve en de herdenkingsbijeenkomst 70 jaar bevrijding Maashees en de onthulling van een monument, werd respectievelijk €550 en €1000 euro toegekend.

Een Euregio is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband van gebieden die liggen in de Europese Unie. Door heel Europa bevinden zich dergelijke Euregio's. Activiteiten die leiden tot internationale samenwerking, kennisuitwisseling of ontmoetingen in het kader van sport, educatie en cultuur, kunnen financieel door de Euregio ondersteund worden. In het kader van het programma “sport en sociaal-culturele miniprojecten”, kunnen scholierenuitwisselingen, sporttoernooien, muziekevenementen, tentoonstellingen en seniorenuitwisselingen voor subsidie in aanmerking komen.

Heeft uw school, instelling of onderneming plannen of ideeën die de internationale samenwerking bevorderen of heeft u activiteiten waardoor mensen uit andere Europese landen elkaar kunnen ontmoeten, neem dan contact op met de Euregio in Kleef en informeer naar de mogelijkheden. Euregio Rijn-Waal Emmericher Straße 24 47533 Kleve +49 2821 79300 www.kennisalliantie.eu

Boomfeestdag ‘Bomen en Water’

Op woensdag 18 maart werd ook in onze gemeente de Boomfeestdag gevierd. Dit jaar werden er door de kinderen van de groepen 5, 6 en 7 van basisschool De Klimop bomen geplant bij het Kikkerpad in Rijkevoort (ecologische verbindingszone Lage Raam). De leerlingen kozen zelf een aantal bomen uit die ze samen met wethouder Jeu Verstraaten en Piet Beltman van het Waterschap plantten.

Het thema van dit jaar is ‘Bomen en Water’. Hier is niet alleen voor gekozen vanwege de Waterschapsverkiezingen, maar ook voor de natuur. Zonder water is er namelijk geen leven. In een gezonde natuur spelen bomen een belangrijke rol: ze houden de grond vast en zorgen ervoor dat overtollig regenwater wordt opgenomen.

Door het aanplanten van onder andere een kleine fruitboomgaard , wordt het Kikkerpad mooier gemaakt. Ook zijn er enkele bomen geplant die kenmerkend zijn voor het gebied: de knotwilg, eik en els.