12 aug, 16:25
2015
Algemeen
Redactie
Discussieer mee
Wat vindt u van dit onderwerp? Registreer gratis of log direct in om mee te praten.

Boxmeerse familie wordt teruggestuurd naar Armenië. Terecht of onterecht, wat vindt u?

Hovsep Khachatryan is in 1999 op 16-jarige leeftijd vanuit Armenië naar Nederland gevlucht. Op advies van zijn oom, uit veiligheidsredenen, heeft hij bij aankomst in Nederland niet zijn echte naam opgegeven. Toen hij later wel zijn echte identiteit bekend maakte, kwam zijn gezin in de problemen. Het hele gezin wordt nu uitgezet, terug naar Armenië. Hovsep en zijn vrouw hebben twee jonge kinderen die beide in Nederland zijn geboren.

De burgemeester en het gemeentebestuur van Boxmeer nemen het op voor het Armeense gezin. Via de landelijke politiek probeert burgemeester Van Soest de kans op een verblijfsvergunning voor het gezin te vergroten. Ook veel bewoners verzetten zich tegen de uitzetting en startten een petitie op om het gezin in Nederland te houden. Tot nu toe hebben deze pogingen nog geen resultaat geleverd.

De rechter verklaart dat het verzoek om een verblijfsvergunning terecht is geweigerd, omdat de man in 2008 werd veroordeeld voor mishandeling van een agent. Bovendien telt het ook mee dat hij en zijn gezin jarenlang onterecht in Nederland heeft gewoond, door het opgeven van een valse naam. Bovendien is de mening van de rechtbank dat de kinderen van het gezin nog jong genoeg zijn om een leven op te bouwen in Armenië.

Wat vindt u van de uitzetting van familie Khachatryan? Is het terecht na een veroordeling en het opgeven van een valse naam? Of is het gezin te geïntegreerd in de Boxmeerse samenleving om hen terug te sturen naar Armenië?

Laat ons weten wat u vindt
Plaats een reactie of laat uw mening zien met een duimpje.