13 mrt, 16:20
2014
Algemeen
Nikki Mennen - Redactie Maatwerk Media vof

Brandweeroefening in Boxmeer

Afgelopen dinsdagavond 11 maart stond rond 19.30 uur de gehele Spoorstraat in Boxmeer vol brandweer en toeschouwers, omdat de brandweer van Boxmeer een oefening had gestart waarbij het omzagen en weghalen van een 15 meter hoge dennenboom de uitdaging was. Er waren ongeveer vijftien brandweerlieden aanwezig, met versterking van twee brandweerwagens van het korps uit Boxmeer zelf en nog een brandweerwagen met hoogwerker van brandweer Cuijk. Om de beurt gingen twee of drie brandweerlieden met de hoogwerker naar boven om zo te leren omgaan met de zaagapparatuur. De oude, half afgestorven boom werd op deze manier gebruikt als oefening voor de brandweerlieden en hiermee werd er tegelijk een grote blokkade in de voortuin van één van de huizen op de Spoorstraat verwijderd.

Eén weghelft van de Spoorstraat werd hiervoor afgezet voor auto’s, maar de weg bleef van beide kanten nog toegankelijk voor verkeer. Hiervoor werd gebruik gemaakt van de enorme brandweerwagens en verschillende hulpmiddelen zoals linten en pionnen. Ook dit was onderdeel van de oefening, het creëren van een veilige werkomgeving.

De oefening trok enorm veel bekijks, waarbij menig toekijker foto’s en video’s heeft gemaakt. Opvallend was dat de politie van regio Land van Cuijk van deze oefening geen weten had, en een melding kreeg dat er grote activiteit plaatsvond rondom de Spoorstraat. Als gevolg hiervan kwam de politie ter plaatse en kreeg hier te horen over de oefening. Na een kort bezoek zijn deze weer weggegaan.

Rond 22.30 uur was de brandweer uit Boxmeer klaar met het omzagen én opruimen van de boom en was de straat weer rustig. Ook de weg werd geheel schoongeveegd in verband met zaagsel en takken.