07 jun, 17:34
2014
Algemeen
Ingezonden

BURGEMEESTERS LAND VAN CUIJK BEZOEKEN HENDRIX GENETICS

Land van Cuijk, 5 juni 2014 - In het kader van de bestuurlijke samenwerking brengen de vijf burgemeesters van het Land van Cuijk dinsdag 10 juni een bezoek aan de zogenaamde “legpluimveedivisie” van het bedrijf Hendrix Genetics in Boxmeer. Met het bezoek bevestigen de burgemeesters het belang van de bestuurlijke samenwerking in het Land van Cuijk en de uitvoering van de Strategische Visie. In dit verband zullen de burgemeesters in de toekomst regelmatig bedrijven, organisaties en instellingen in de regio Land van Cuijk bezoeken.

Toekomst Land van Cuijk Met deze ‘werkveldbezoeken’ willen de bestuurders uitdrukking geven aan datgene wat de bestuurlijke samenwerking in het Land van Cuijk – en vooral de uitvoering van de Strategische Visie – beoogt; het vormgeven van de toekomstbestendige ontwikkeling van het Land van Cuijk samen met ondernemers, onderwijsorganisaties en andere partners. De thema’s Agro & Food, Recreatie & Toerisme, Vestigingsfactoren, Leefbaarheid in de kernen en het Sociaal Domein krijgen hierbij speciale aandacht. Het thema Agro & Food staat met dit bezoek centraal, juist omdat het Land van Cuijk een speciale plaats inneemt in het streven om een toonaangevende regio te zijn in deze sector.

Maatschappelijke partners centraal De ambities van het Land van Cuijk moeten niet alleen door de gemeenten, maar ook door andere partijen worden gerealiseerd. Dit past in de lijn “minder overheid, meer samenleving”. Het zijn de partners in de regio die het samen met de gemeenten moeten doen, zoals bedrijven, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en (groepen) burgers. Wat de gemeenten bovendien doen is initiatieven nemen om deze partijen bij elkaar te brengen en met elkaar in gesprek te brengen. Een aantal maatschappelijke partners (ondernemers, onderwijs, organisaties en overheid) is op dit moment al actief betrokken bij de uitvoering van de Strategische Visie.