25 jul, 14:13
2022
Nieuws

Dood tonprater Frank Schrijen is niet de schuld van vrouw (39) uit Rijen

Een 39-jarige vrouw uit Rijen heeft wel geholpen bij diefstal na de dood van Frank Schrijen. Maar ze is volgens de rechtbank niet medeplichtig aan doodslag op de tonprater uit Boxmeer. Van de rechter moet zij ruim acht maanden de gevangenis in.

De 26-jarige Carli A. sneed op 26 februari 2020 de keel van Frank Schrijen door. Dit gebeurde tijdens een seksdate waarbij A. de man wilde beroven. Hij belde vervolgens zijn vriendin, de 39-jarige vrouw uit Rijen, met de mededeling dat het 'gruwelijk mis was gegaan'.

De vrouw hielp A. met het uitwissen van de sporen. Daarnaast heeft ze geld, dat buitgemaakt werd bij de roof, aangenomen en uitgegeven. De rechter oordeelt dat de vrouw wel op de hoogte was van de diefstal die haar vriend Carli A. wilde plegen. Zij kon niet weten dat A. uiteindelijk Frank Schrijen om het leven zou brengen.

Schadevergoeding
De vrouw moet de gevangenis in voor de diefstal. Ook moet zij de nabestaanden van Frank Schrijen een schadevergoeding van 25.000 euro betalen voor het gestolen geld.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »