12 feb, 17:43
Nieuws

Flinke winst AEX op cijferrijke dag

De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag flink hoger gesloten. Ook op het Damrak gingen de koersen omhoog. Beleggers kregen flink wat bedrijfsresultaten te verstouwen. Die van Heineken vielen in de smaak, ABN AMRO werd juist afgestraft op de beurs. Ook Ahold Delhaize, AkzoNobel en Vopak openden de boeken. Buiten de cijfers houden handelaren hun blik ook gericht op de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,8 procent in de plus op 629,03 punten. De MidKap klom ook 0,8 procent tot 980,84 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs kregen er tot 0,4 procent bij.

Heineken voerde de winnaars in de AEX aan met een koerswinst van 5,2 procent. De brouwer verkocht in 2019 meer bier en boekte meer omzet dan verwacht. Het bedrijf liet ook weten dat topman Jean-François van Boxmeer per 1 juni het stokje overdraagt aan Dolf van den Brink, die nu nog de activiteiten van de brouwer in Azië leidt.

ABN AMRO was de grote verliezer bij de Amsterdamse hoofdfondsen met een min van 5,8 procent. De bank boekte afgelopen jaar minder winst, mede door de lage rentestanden. In het slotkwartaal werd bovendien meer geld opzij gezet voor leningen die mogelijk nooit terugbetaald worden.

Het bericht Flinke winst AEX op cijferrijke dag verscheen eerst op Nieuws.nl.


Lees het hele bericht van Nieuws.nl algemene feed »