30 jun, 10:00
2017
In de kijker
Tiny School

Een persoonlijk afscheid.

Wat zou u willen als u overleden bent en de mensen die achterblijven afscheid van u moeten nemen? Wat zou u willen als u afscheid moet nemen van een dierbare?

Heeft u er wellicht over nagedacht hoe het laatste afscheid rondom een lichaam (de afscheidsceremonie) kan zijn? Vindt u het fijn als deze plaats vind in een kerk, crematorium, uitvaartcentrum? Of heeft u helemaal niks met deze gebouwen en zou u liever kiezen voor de locatie waar u getrouwd bent of juist in het plaatselijke multifunctionele centrum of in het restaurant of café waar u regelmatig komt? Of misschien wel in de open lucht of thuis in de huiskamer of in een tent of op een ander favoriet plekje?

Welke woorden zouden er dan gesproken moeten worden en door wie? Welke muziek en mag deze klinken vanaf een cd of juist live gezongen en gespeeld? Wat zou u fijn vinden dat mensen (samen) doen? Hecht u waarde aan rituelen en symbolen? Wie zou het afscheid moeten voorgaan? Een pastor, een familielid of vriend, een professionele ceremonieleider?

De meeste overlijdens komen onverwacht. Oók na een langdurende ziekte. Het is goed om (net zoals je dat bv doet als je op vakantie gaat) met de mensen om je heen, een keer na te denken en te bespreken over wat je wel en niet wil. Wat de wensen zijn als je afscheid moet nemen van iemand die zijn/haar laatste reis gaat maken?

Ik wil u graag helpen om een antwoord te vinden op bovenstaande vragen. Ik kan u keuzes en mogelijkheden voorleggen. Zodat het UW afscheid is!

Puttend uit ervaring en kennis kan ik u ondersteunen om het afscheid die vorm en inhoud te geven die past bij de persoon die overleden is en zij die achterblijven.

Neemt u gerust contact met mij op.

“Een persoonlijk afscheid. Samen: • zoeken we naar de juiste woorden, muziek en beelden. • bepalen we wie wat gaat zeggen, wie wat gaat doen. • delen we de herinneringen die de overledene achterlaat. • nemen we op een persoonlijke wijze afscheid.

Tiny School, ceremonieleider bij afscheid Dorpsstraat 32, 5835 AH Beugen. 06-36097711 www.tinyschool.nl