22 feb, 17:03
2014
In de kijker
Anke Smits

Roestvrij Taal: helemaal thuis in deze regio

UDEN – Het Udense tekstbureau Roestvrij Taal viert in 2014 het tienjarig bestaan. Vreemd, een Udens bedrijf tussen ondernemingen in het Land van Cuijk? Niet als je weet dat Roestvrij Taal veel van de bedrijfsreportages in deze rubriek schrijft. De vier ervaren tekstschrijvers van dit bureau weten immers als geen ander hoe ze een bedrijf op de juiste manier in de kijker zetten.

“Wij zetten ons in voor een breed scala aan opdrachtgevers”, legt eigenaresse Kittie Spierings uit. “Van multinationals tot lokale bedrijven. Ook in deze regio hebben we veel vaste klanten. Wij kennen het gebied en voelen ons hier thuis. Daarom werkt ons team graag mee aan de Bezoek-formule. We schrijven dan ook voor alle websites binnen het concept.”

Uitgebreid netwerk Roestvrij Taal schrijft en herschrijft teksten voor de meest uiteenlopende communicatiemiddelen: van websites en mailings tot brochures, jaarverslagen en nieuwsbrieven. “Maar met schrijven alleen ben je er vaak nog niet”, stelt Kittie Spierings. “Dankzij ons uitgebreide netwerk van professionele vormgevers, vertalers, webdesigners en drukkers, zijn wij voor elke opdrachtgever de juiste schakel in het volledige proces. Roestvrij Taal regisseert het hele traject: van idee tot eindproduct.”

Alle specialismen in huis Tegenwoordig is de kracht van een goede, aansprekende tekst belangrijker dan ooit. Het is zaak om direct op te vallen in de enorme informatiestroom die dagelijks op ons afkomt. Dit geldt voor alle zakelijke correspondentie, websites en persberichten, maar zeker ook voor sociale media als Twitter, Facebook en LinkedIn. “Elke type tekst vraagt om specifieke expertise”, legt Kittie Spierings uit. “Bij Roestvrij Taal vindt de klant een uitgebalanceerd team van medewerkers met verschillende achtergronden en specialismen. Zo hebben we voor elke opdracht de juiste tekstschrijver in huis.”

Taaltrainingen en -workshops In tien jaar tijd is het dienstenpakket van Roestvrij Taal flink uitgebreid. Kittie Spierings: “We verzorgen ook taaltrainingen en –workshops. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden. Zo heb je met de ‘Opfristraining Nederlandse taal’ snel de taalregels weer paraat. Daarnaast is er onze training ‘Helder en aantrekkelijk schrijven’. Hoe formuleer je kort maar krachtig wat je bedoelt? En wat kun je doen om de lezer zo goed mogelijk aan te spreken? Beide trainingen zijn erg doelgericht, praktisch en interactief opgezet. Natuurlijk verzorgen we ook incompanytrainingen, waarbij de inhoud volledig is afgestemd op de wensen van de klant. Zo helpen we bedrijven om de schriftelijke communicatie op een hoger plan te brengen. Want je kunt wel een pakkende website of aansprekende brochure hebben; om een professionele indruk achter te laten zijn de brieven en e-mails die de deur uitgaan net zo belangrijk.”

Roestvrij Taal Losplaats 14a 5404 NJ Uden Telefoon: 0413 – 248 900 E-mail: info@roestvrijtaal.nl Website: www.roestvrijtaal.nl Facebook: www.facebook.com/roestvrijtaal Twitter: @RoestvrijTaal