01 jan, 11:56
Nieuws

Julie Romée is geboren toen 2022 ruim een half uur oud was

Julie Romée Kartijoatmo is een van de eerste baby's die in 2022 het levenslicht zag. Het nieuwe jaar was pas 38 minuten oud toen het meisje werd geboren in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg.

Julie Romée weegt ruim 3100 gram en is helemaal gezond. De kersverse ouders Roy en Michelle zijn heel trots op hun eerste kindje. Kort na de bevalling mochten ze met hun roze wonder naar huis. "Dat was heel fijn maar ook heel spannend", zegt een wat vermoeide Michelle. "Ze slaapt bij ons op de kamer en bij ieder geluidje schrik je toch wakker en kijk je even of alles goed gaat."

Afgelopen nacht is er dus weinig geslapen door beide ouders. "En ik had al een nacht niet geslapen vanwege de weeën", vertelt Michelle. Eigenlijk was hun dochter op tweede kerstdag verwacht. "Maar het is dus een nieuwjaarskindje geworden in plaats van een kerstkindje."

En Julie was niet het enige nieuwjaarskindje. Nina werd om halfdrie 's nachts geboren in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Ze gaat wonen in Eersel. In Geldrop werd even daarvoor Denzel geboren in het Anna Ziekenhuis. Voor moeder Salina en haar vriend is Denzel hun eerste kindje.

In het Helmondse Elkerliek ziekenhuis werden afgelopen nacht ook twee baby's geboren. Even voor drie uur werd daar een meisje op de wereld gezet en niet veel later volgde een jongetje. In Den Bosch werd rond diezelfde tijd in het Jeroen Bosch Ziekenhuis een jongetje geboren.

In Boxmeer werd even na vier uur nieuwjaarsochtend Floor Ida Rongen geboren. Moeder Hanneke en vader Martin zijn dolgelukkig met deze mooie start van het nieuwe jaar.

Wil je jouw nieuwjaarsbaby ook aan de wereld laten zien? Stuur dan een e-mail naar internet@omroepbrabant.nl.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »