25 jun, 09:14
Nieuws

Kermis, 'Iedereen staat in de startblokken': het liefst 3 juli al in Best

Over iets meer dan een week zou het zover moeten zijn: de eerste kermis van het jaar in Brabant. Op vrijdag 3 juli zou Best de primeur moeten hebben. Later die week zou het ook zover moeten zijn in Kaatsheuvel, Maashees en Moergestel. Zo stond het in de oorspronkelijk jaarplanning. En ook al werden de kermissen eigenlijk al afgelast, als het aan de kermisbond ligt, gaan ze nu tóch door. “Iedereen staat in de startblokken.”

Directeur van de Kermisbond Jan Boots heeft woensdagavond met verbazing zitten kijken naar de persconferentie waarin premier Rutte nieuwe versoepelingen aankondigde. “Ik had het niet verwacht, dat hij dit zou zeggen. Ik had het niet aan zien komen.”

Druk uitoefenen
De kermis in Best staat in principe dus als eerste op het programma. Daarna volgens Kaatsheuvel, Maashees en Moergestel. Al is het nog de vraag of de gemeenten die kermissen op tijd door willen laten gaan, zegt Boots. “Maar om dat mogelijk te maken oefenen we als bond de nodige druk uit."

Het is volgens hem noodzakelijk dat de kermissen snel weer van start kunnen gaan. “Meer dan de helft van het kermisseizoen hebben we al gemist. Het moet echt zo vlug mogelijk op gang komen.” En wat de exploitanten betreft, kan dat ook, denkt hij. “Hun bedrijf stond stil, de inkomsten stonden stil maar de uitgaven gingen door. Iedereen staat in de startblokken hoor.”

LEES OOK:

Blijdschap maar ook grote zorgen bij sectoren die mogen versoepelen vanaf 1 juli

Boze kermisexploitanten bezetten Malieveld in Den Haag, protest rustig verlopen

Kermissen willen open, exploitanten komen in actie: 'Wij zijn niet meer te houden'


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »