28 aug, 20:41
2016
Algemeen
Peter Beijers

Kunst en Ontmoeting in Mill.

Zeer gevarieerde Kunst en Ontmoeting in Mill. Tijdens de alweer zevende editie van kunst en ontmoeting exposeren 13 kunstenaars met een zeer gevarieerd aanbod. Diverse technieken en verschillende invalshoeken komen aan bod . In de fraaie bostuin in Mill heeft elke kunstenaar zijn eigen plek langs de route door de tuin of in het atelier, waardoor de bezoeker goed in de gelegenheid is het aanwezige werk te bewonderen. Nieuw dit jaar is dat er, naast de individuele kunstwerken, op het gazon een grote installatie te bewonderen zal zijn. Kunstenaar Imke Beek uit Malden bouwt haar werk op door gebruik te maken van metaaldraad, gaas, papier en lijm. Voor haar is de natuur een onuitputtelijke bron van inspiratie en de bostuin zal dan ook als een spannend decor dienen voor haar werk. Het uiteindelijke resultaat krijgt zo een uniek karakter.

Kunst en Ontmoeting heeft inmiddels een vaste plek op de kunstkalender en daardoor een reputatie hoog te houden. Saskia Weerepas en Anne Bouke Roorda tonen schilderkunst, maar van een volstrekt verschillend karakter. Glaskunst is er van Hanneke Bots, waarbij de lichtval in de tuin zorgt voor verrassende tekeningen in het werk. Olaf Slingerland en Lucie Berben laten zeer onderscheidend keramisch werk zien. Kees van Cappellen weet met zijn ruimtelijk inzicht bestaande metalen voorwerpen een geheel nieuwe betekenis te geven, terwijl Liesbeth Rutten haar creativiteit legt in fraaie bronzen beelden. Voor Aris Engel kent de etstechniek geen geheimen; alledaagse voorwerpen komen op verrassender wijze in zijn werk terug. Jenny Roost vormt al werkende speelse maar heel draagbare juweelcreaties.

De internationale bijdrage komt dit jaar van Harrie Dam, Nederlander van geboorte maar al vele jaren woonachtig en werkzaam als kunstenaar in Frankrijk. Ook Jörg Ridderbusch uit Duitsland laat zijn zeer kleurrijke werk zien. Zij hebben gemeen dat door smeden en lassen van ijzer de beelden ontstaan die ze in gedachten hebben.

Van een geheel andere orde is de bijdrage van de jongste deelnemer. Salsyra Vermeulen, net afgestudeerd aan het Sint Lucas in Boxtel, showt haar passie voor hoeden en haarbanden. Haar aanwezigheid past in de enkele jaren geleden ingezette traditie om jonge kunstenaars uit de regio een podium te bieden.

Kunst en Ontmoeting vindt plaats in een particuliere tuin aan de Antillenweg 8 in Mill. En wel op zaterdag en zondag 10, 11, 17 en 18 september. Openingstijden van 11.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is vrij. Op zondag 11 september om 13.00 uur verricht Ben van Os, kunstscanner, de officiële opening. Nieuw dit jaar is de website: www.kunstenontmoeting.nl of www.bezoekmill.nl/kunst-en-ontmoeting/