03 mei, 13:40
2014
Algemeen
Nikki Mennen - Redactie Maatwerk Media vof.

Leerlingen van Metameer lopen snuffelstage

Vorige week hebben de leerlingen van HAVO 4 op middelbare school Metameer in Stevensbeek stage gelopen bij bedrijven in de regio om hiermee te kijken welke interesses ze hebben voor een eventuele loopbaan. Dit is een opdracht die de leerlingen elk jaar krijgen in deze fase van hun schoolcarrière en wordt officieel Beroeps Oriënterende Stage genoemd. Opdracht hierbij is om een stageverslag te schrijven, die met een voldoende moet worden beoordeeld.

Bij Maatwerk Media op kantoor kwam stagiaire Rachel Kuijpers van 15 jaar een kijkje nemen. Ze heeft vier dagen meegelopen met de dagelijkse gang van zaken, en kreeg de taak om verschillende informatie op te zoeken en uit te werken met betrekking op het Bezoekdorpen-netwerk waarbij ze experimenteerde met verschillende disciplines . Hoewel Rachel nog twijfelt over wat ze later wil worden, vond ze de stage interessant bij Maatwerk Media.

Het is goed om te zien hoe Metameer de samenwerking met bedrijven opzoekt. Dit kan ook nieuwe kansen bieden voor bedrijven in de regio.