20 okt, 12:55
Nieuws

Moeder heeft haar zoon niet meer gezien nadat hij woensdag werd opgepakt voor 300 kilo vuurwerk

"We staan compleet machteloos", zucht de moeder van de 20-jarige man die vorige week werd gearresteerd in Oeffelt. Haar zoon had zo'n 300 kilo vuurwerk verstopt in de garage van zijn ouders. De jonge man zit nog steeds vast in Den Bosch. "Ik ben helemaal op van de zenuwen", aldus zijn moeder.

De moeder van de vuurwerkliefhebber heeft sinds de arrestatie geen contact meer gehad met haar zoon. Hij zit in beperking en mag dus alleen met zijn advocaat praten. "Zolang het onderzoek loopt, mogen wij geen contact met hem hebben. We hebben de politie al twee keer gebeld, maar ze kunnen niets zeggen. We staan compleet machteloos. Ik ben helemaal op van de zenuwen."

De Oeffeltse maakt zich grote zorgen. De moeder van de 20-jarige man heeft een eigen kapsalon. "Mijn dochter en haar vriendinnen hebben die tijdelijk overgenomen. Echt heel lief. Ik kon namelijk geen stap meer zetten door alle zenuwen."

De verdachte wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of hij langer vast blijft zitten. De man wordt verwacht van het bezit van vuurwerk of vuurwerkhandel. "Daar mag hij zich bij rechter-commissaris voor verantwoorden", aldus een politiewoordvoerder. "Er zijn genoeg feiten en omstandigheden om hem in verzekering te stellen."

"We werden er echt compleet door verrast", vertelt de moeder van de verdachte. Ze heeft alle gebeurtenissen van de afgelopen maanden nagelopen. "We snappen er nog steeds helemaal niks van. We begrijpen het niet. Je gaat constant zitten malen." De vrouw krijgt veel vragen. "Iedereen vindt het verschrikkelijk voor ons. Ze vragen steeds 'Is hij al thuis?' En als ik dan 'nee' zeg, reageren ze verbaasd."

"Ik denk dat politie via mijn zoon achter nog meer gevallen probeert te komen en dat hij daarom langer vastzit. Zijn vrienden maken er al een beetje grapjes over. Zo van: we hebben allemaal wel eens illegaal vuurwerk gehad. Ze doen er allemaal heel luchtig over. Maar zo ver ben ik nog lang niet."


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »