28 sep, 16:18
Nieuws

MSD zet fabriek in Oss voor immuuntherapie te koop

Geneesmiddelenfabrikant MSD stopt over twee jaar met de productie van immuuntherapie in Oss. De fabriek wordt verkocht. De productie wordt overgenomen door modernere fabrieken in andere landen.

MSD stopt ook met laboratoriumonderzoek op een andere locatie in Oss. Het werk gaat naar andere locaties, de huur van het gebouw stopt. De fabrikant heeft ook fabrieken in Boxmeer, De Bilt en Haarlem.

MSD laat weten 'als topprioriteit' te hebben dat de koper niet alleen de fabriek, maar ook de zeshonderd medewerkers overneemt. De geneesmiddelenfabrikant zegt vertrouwen te hebben dat de locatie wordt overgenomen. Er wordt al met verschillende partijen over gesproken.

Kankermedicijn
In Oss wordt het middel pembrolizumab gemaakt, dat daar ook is ontdekt en ontwikkeld. Het middel wordt gebruikt bij onder meer huidkanker, longkanker en hodgkinlymfoom. De medicijnen worden in Oss op basis van planten en dieren gemaakt en ze worden toegediend via een injectie of infuus.

Het bedrijf richt zich vooral op immuuntherapie. Hierbij gaan medicijnen het natuurlijke afweersysteem helpen om kankercellen te herkennen en vernietigen. Drie jaar geleden liet MSD nog weten de productie hiervan komende jaren te verdubbelen. Die uitbreiding was nodig, omdat de vraag naar behandelingen tegen diverse soorten kanker wereldwijd groeit. Met de plannen waren tientallen miljoenen euro’s gemoeid.

LEES OOK: MSD gaat productie kankermedicijnen opvoeren: miljoeneninvestering in Oss


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »