30 okt, 12:01
2018
Nieuws

Publicaties gemeente Gennep week 44

Hieronder vindt u de Publicaties gemeente Gennep week 44 – 2018

Zet je licht aan!

Vorige week is de ANWB-actie ‘Zet je licht aan’ gestart. Als de tekst ‘Zet je licht aan’ op het fietspad staat doen veel meer fietsers hun licht aan, weet de ANWB uit onderzoek. De ANWB heeft daarom op aanvraag sjablonen en spuitkrijt uitgedeeld aan scholen, verenigingen, politie, gemeenten en ANWB-leden. Ook in Gennep is de tekst zichtbaar op diverse plekken waar veel scholieren voorbij fietsen, waaronder de grote fietsenstallingen bij het busstation en de sporthal. Scholieren van diverse scholen brachten met een medewerker van de gemeente het uitwisbaar spuitkrijt aan.

Attenderen op belang
Een derde van de fietsers die wel werkende fietsverlichting hebben zetten deze helaas niet aan. Dat kan diverse redenen hebben, zoals: ze vergeten het. Of ze vinden het niet belangrijk genoeg voor een klein stukje. Door fietsers met de tekst ‘zet je licht aan’ op het belang van fietsverlichting te attenderen, doen meer fietsers hun verlichting aan. Vlak voordat de wintertijd in gaat en veel scholieren in het donker naar school fietsen, vraagt de ANWB hier aandacht voor.

Opbrengst Taxus Taxi in Gennep: 109 chemotherapieën

De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door Stichting Taxus Taxi heeft bijgedragen aan de productie van ruim 2.800 chemotherapieën. In gemeente Gennep was de opbrengst goed voor 109 chemotherapieën.

Al sinds 2009 roept Taxus Taxi elk jaar eigenaren van de taxushaag op om deze groene heester in de zomermaanden te snoeien en het snoeisel te laten ophalen. Juist in deze periode bevatten de jonge twijgjes van de taxusplant de werkzame stof Taxol, dat wordt gebruikt voor chemotherapieën. Zoals de naam al aangeeft, wordt het verse snoeisel (gratis) opgehaald door Taxus Taxi.

Hete zomer
“We hebben dit jaar kunnen inzamelen van 6 juni tot en met 7 september. Onze aanvankelijke doelstelling was 3.500 chemotherapieën, maar de hete zomer is funest geweest. Toch zijn we nog steeds tevreden met de opbrengst en zeer dankbaar voor de bijdrage van alle donateurs,” aldus Werner Toonen van Stichting Taxus Taxi.

Alternatief voor (dode) buxus
Voor mensen die op zoek gaan naar een alternatief voor hun (dode) buxus, is de taxus een mooi alternatief. Het is een sterke plant die ervoor zorgt dat de haag het hele jaar door mooi groen is. En door hem te snoeien, kun je mensen helpen met een behandeling tegen kanker.

Optreden Con Colore bij Concert zonder Grenzen

Op zondag 4 november vindt in Goch het jaarlijkse Concert zonder Grenzen plaats. Bij dit concert treden muziekverenigingen op uit zes grensgemeenten, waaronder zangroep Con Colore uit gemeente Gennep. Nieuw dit jaar is de deelname van de gemeenten Cuijk en Boxmeer. Het programma begint om 14 uur in KASTELL Goch, Kastellstraße 11. Dit gratis Euregioconcert wordt aangeboden door INTERREG Deutschland-Nederland, Euregio Rijn-Waal en de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze.

Begroting 2019

Samen onderweg naar een Klantgerichte gemeente

  • proactieve, meedenkende gemeente
  • nog meer dienstverlening op maat
  • reisdocumenten desgewenst thuis bezorgen
  • extra aandacht voor zwakkeren
  • samenwerken in de regio

Op 5 november 2018 neemt de gemeenteraad een besluit over de begroting voor 2019 en daaropvolgende jaren. In de aanloop naar dit besluit brengen we elke week alvast één van de zes ambities uit de begroting onder uw aandacht.

Viering 75 jaar bevrijding: hoe wilt u herdenken?

In 2020 is het 75 jaar geleden dat ons land werd bevrijd. Ook in de provincie Limburg worden in dat kader vanaf september 2019 tal van lokale en regionale activiteiten voorbereid. De fakkel met het vrijheidsvuur zal door provincie reizen in de volgorde waarin de Limburgse gemeenten zijn bevrijd. Wij verwachten dat het in Gennep arriveert op 12 februari 2020, precies 75 jaar nadat de geallieerde troepen de stad Gennep hadden heroverd op de Duitse bezetter.

Alle organisaties in onze gemeente worden uitgenodigd activiteiten te organiseren, bijvoorbeeld door het organiseren van exposities, concerten, lezingen of filmavonden. Of door het voorbereiden van programma’s en projecten voor het primair en voortgezet onderwijs. Stichting Evenementen Gennep (SEG) heeft hierin een coördinerende rol. Binnenkort informeren wij u hoe u activiteiten kunt aanmelden en hoe u hiervoor extra subsidie kunt aanvragen, als dat nodig is.

Workshop Je energiek voelen

Van de Nederlandse bevolking heeft een derde last van gebrek aan energie. En 16% van de huisartsbezoeken heeft te maken met vermoeidheid. Je energiek voelen verdient daarom aandacht en kan op verschillende manier beïnvloed worden. Daarbij kan gedacht worden aan een ziekte, levensfase of voeding.

De gezondheidszorg in onze regio werkt met het concept Positieve gezondheid. In het kader van Positieve gezondheid organiseren we de workshop Je energiek voelen. Een gespreksleider en een huisarts uit Gennep gaan met u in gesprek over wat u zelf kunt doen om u energieker te voelen. Deze workshop is gratis.

Datum: donderdag 22 november 2018
Tijd: 20.00 tot 21.30 uur
Locatie: Bibliotheek Gennep
Aanmelden: www.biblioplus.nl

Dag van de Mantelzorg

Op 10 november is het Dag van de Mantelzorg. Ook gemeente Gennep gaat de mantelzorgers in het zonnetje zetten. Bent ú een van de mensen, die zoveel betekenen voor een ander? Geeft u langer dan drie maanden, minimaal acht uur per week onbetaalde zorg aan een naaste? En woont u in gemeente Gennep? Dan nodigen we u van harte uit voor de Dag van de Mantelzorg.

Programma
Deze dag vindt plaats in ’t Hökske, Prinses Margrietstraat 22 in Gennep. De organisatie is in handen van Synthese. Om 11.30 uur gaat de deur open. Er is een lunch en aansluitend kunt u deelnemen aan workshops. Omstreeks 17.30 uur is het programma afgelopen.

Aanmelden
Om de dag goed te kunnen organiseren, is aanmelden verplicht. Dat kunt u doen door voor 2 november een mail te sturen naar c.hopman@synthese.nl of te bellen met Synthese: 0485 – 512934.

Download onze App Get it on Google Play

Het bericht Publicaties gemeente Gennep week 44 verscheen eerst op Maasduinen Centraal.


Lees het hele bericht van Maasduinen Centraal - NimaRTV »