13 nov, 12:22
Nieuws

Steeds meer illegaal vuurwerk gedumpt, nu verbod met jaarwisseling eraan komt

Het kabinet maakt vrijdag het definitieve plan bekend voor het vuurwerkverbod met oud en nieuw. Alles lijkt erop dat we afstevenen naar een geruisloos 2021, zonder knallen. Dat betekent miljoenen kilo's aan onverkochte vuurpijlen, grondtollen en sierpotten. Ook de handel in illegaal vuurwerk komt met het naderende verbod tot stilstand. De eigenaars zitten ermee in hun maag, en op steeds meer plaatsen in Brabant worden grote partijen gedumpt. Een overzicht.

Mortier en cobra's in huis
Een huis vol zwaar illegaal vuurwerk in Raamsdonksveer. De politie vond woensdag een mortier en 25 cobra's. De 23-jarige man uit Hank die in het huis was, is opgepakt.

5000 kilo vuurwerk in vrachtwagen
Agenten stuitten afgelopen dinsdag op de snelweg A50 op een vrachtwagen met pech, waar bijna 5000 kilo vuurwerk in was verstopt. Twee mannen stonden met pech langs de weg bij Sint-Oedenrode en kregen de kleine truck niet opgetakeld, omdat hij te zwaar beladen was. Ze beweerden dat er oude koelkasten in zaten, het bleek een hoogst explosieve lading.

Explosieve vondst in Sint-Oedenrode
In Sint-Oedenrode wordt 26 oktober een enorme vondst gedaan: 2200 kilo vuurwerk ligt er opgeslagen in een loods aan de Schijndelseweg. De loods wordt verhuurd aan bedrijven en particulieren die er hun spullen kunnen opslaan.

Garage vol bommen, middenin woonwijk
Een garage vol bommen middenin een woonwijk in Oeffelt. De politie ontdekt op 15 oktober een kleine 300 kilo vuurwerk. De 20-jarige zoon van de bewoners wordt aangehouden. Een deskundige zegt dat de hele garage weggevaagd zou zijn, als het vuurwerk tot ontploffing was gekomen.

Mortierbommen bij trainingsveld Willem II
Een brutale dumping bij het trainingsveld van Willem II in Tilburg, eind september. Onbekenden lieten er zeer zwaar vuurwerk achter, zogeheten mortierbommen, inclusief bijbehorende stellages om het spul af te schieten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de explosieven onschadelijk gemaakt.

LEES OOK: Ouders schrikken van honderden kilo's verborgen vuurwerk: 'Er komt hier geen sterretje meer in!'


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »