08 mrt, 16:14
2014
Algemeen
Ingezonden

Uitnodiging kinderraadsvergadering basisschool de Bakelgeert

Donderdagmiddag 13 maart wordt in de raadszaal van het gemeentehuis ‘het grote Bakelgeertdebat’ gehouden. De kinderen van groep 8 vertegenwoordigen in groepjes de politieke partijen van de echte Boxmeerse gemeenteraad.

Om 13.45 uur opent burgemeester Karel van Soest het debat, waarna de kinderen discussiëren over een aantal stellingen. Elk groepje wordt bijgestaan door een Boxmeerse politicus. Zij hebben de kinderen geholpen bij de voorbereidingen om de standpunten van ‘hun’ partij te verwoorden in de discussieonderwerpen. Het project is bedacht door groepsleerkracht Leny Kudiwa van basisschool de Bakelgeert. Andere activiteiten zijn onder andere het maken van een muurkrant, een bezoek van Tweede Kamerlid Michiel van Veen, een journalist die vertelde over de betekenis van zijn werk voor de politiek en een griffier die uitleg gaf over de functies binnen een gemeentebestuur en het werk van een griffier.

Voor informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van de gemeente Boxmeer, 06-22299377, communicatie@boxmeer.nl.