01 apr, 18:41
Nieuws

Zeven auto's betrokken bij ongeluk op A73, rechterrijstrook weer open

De snelweg A73 is bij Vierlingsbeek maandagavond drie uur lang in beide richtingen dicht geweest. Dat was het gevolg van een 'flink ongeluk' dat bij het naburige Venray, in Noord-Limburg, is gebeurd, zo meldt de ANWB. Volgens de verkeersinformatiedienst waren er zeven auto's bij het ongeluk betrokken. Rond negen uur werd in beide richtingen de rechterrijstrook weer vrijgegeven.

Het ongeluk gebeurde rond zes uur in de richting van Nijmegen. Nadat de ernst duidelijk was geworden, werd besloten om ook de weg in de rijrichting naar Venlo af te sluiten, om hulpdiensten de ruimte te geven.

Het verkeer werd geadviseerd om te rijden via Eindhoven en Oss (A67, A2, A50). Die omleidingsroute is vanaf negen uur niet meer nodig.

Een woordvoerster van de Limburgse politie wist alleen te melden dat zij op de hoogte is van het ongeluk en dat hierbij één persoon gewond was geraakt.

Een zegsman van Rijkswaterstaat voegde er aan toe dat door de aanrijdingen schade aan de vangrails in de middenberm was ontstaan. Die zal mogelijk later op de avond nog moeten worden hersteld, vandaar dat de linkerrijstrook voorlopig afgesloten blijft.

Eerder op de avond werd wel het wegdek schoongemaakt en bergers de ruimte geboden om twee van de wagens die bij de aanrijdingen betrokken waren, weg te slepen. De andere auto's waren niet zo beschadigd: inzittenden konden ermee hun weg vervolgen.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »