Politie Boxmeer

een nieuwe wijkagent voor het centrum.
7 Maart 2018
Boxmeer heeft er naast Peter van der Meijden een nieuwe wijkagent bij voor het centrum. Ronald Sampers houdt per 1 maart 2018 samen met Peter toezicht op dit gebied en werkt eraan om samen met alle betrokken burgers en sociale partners dit gebied veilig en leefbaar te houden.

Ronald heeft veel zin om te beginnen aan zijn werkzaamheden als wijkagent. Ronald vertelt: "Als wijkagent wil ik veel in de wijk zijn. lk wil graag aanspreekbaar zijn voor de mensen, want zij weten als geen ander wat er speelt en leeft in hun wijk. Zij zijn de ogen en oren van de politie.”

“Buurtbewoners kunnen met structurele problemen en wijkgerelateerde vragen bij mij terecht. Ik voer mijn werkzaamheden uit vanaf het politiebureau in Cuijk. Ik ben te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) en te volgen op twitter @WijkAg_Boxmeer. Als ik niet aanwezig ben, kunnen buurtbewoners een bericht voor mij achterlaten. Bel voor spoedgevallen met 112.”

“Ik ben sinds 1999 werkzaam in het teamgebied Boxmeer. Ik ben begonnen als agent en daarna 8 jaar werkzaam geweest als surveillancehondengeleider binnen het team en de Mobiele Eenheid. Daarna ben ik tot eind 2014 werkzaam geweest als coach, projectbrigadier en horeca coördinator. In 2014 werd mij gevraagd om te gaan werken als wijkagent van de gemeente Sint Anthonis, waar ik tot nu altijd met veel plezier heb gewerkt. Ik ben een politieman van de straat, van de mensen en voor de mensen, dienstbaar waar het kan en duidelijk waar het moet!“

Taken wijkagent
De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Hij richt zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt. De wijkagent onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe deze adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Heeft u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent.

Kijk op www.politie.nl
Op www.politie.nl, onder het kopje Mijn buurt, vindt u alle informatie over uw wijk en de wijkagenten die in uw wijk actief zijn.

» Ga naar de link
Contactgegevens
Politie Boxmeer
Karel Doormanstraat 19
5831 LT Boxmeer