Reddingsbrigade Erica

Over Reddingsbrigade Erica
Reddingsbrigade Erica is de brigade van 't Land van Cuijk, gevestigd in Mill en zwemmend in Cuijk. RB Erica, de combinatie van sport, veiligheid & educatie.

Reddingsbrigade Erica behoort met ruim 160 leden bij een van de grotere (in totaal 166) Reddingsbrigades in Nederland. Onze missie is het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Dit doen wij door het geven van zwemles en opleiden van zwemmend en varend redders. Verder verzorgen wij EHBO en bewaken wij evenementen en wedstrijden op of aan het water. We zijn regelmatig te vinden op de Kraaijenbergse Plassen en de Maas.

Ons rampenteam is 24/7 inzetbaar voor waterhulpverlening bij landelijke overstromingsrampen. Sinds 2012 zijn we aangesloten bij de Regionale voorziening Reddingsbrigades Brabant-Noord met als doel een betrouwbare partner te worden voor de Veiligheidsregio.

Naast directe hulpverlening is er ook competitie, met onze wedstrijdploeg nemen we het op tegen andere Reddingsbrigades om er uiteindelijk allemaal beter van te worden. Sinds 1966 zorgen wij voor veiligheid in, op en rond het water, professioneel uitgevoerd door vrijwilligers.

Zwemlocatie:
Laco sportcentrum Cuijk
Sint Annastraat 1
5431 BE Cuijk
Woensdag 21:00 - 22:00 uur
Zaterdag 16:00 - 18:00 uur

Postadres:
Ekster 2
5831 DG Boxmeer
 
Contactgegevens
Reddingsbrigade Erica
Ekster 2
5831 DG Boxmeer

Geadopteerd door:
Leden
Bent u lid van deze vereniging? Meld u snel aan en blijf op de hoogte! » Ik ben een lid