Van Doesburg BHV

Wat is een AED (Automatische Externe Defibrillator)?
12 December 2016
AED, u heeft ze vast wel eens zien hangen in bijvoorbeeld winkelcentra, sportverenigingen of bij u op het bedrijf. Maar wat is een AED en wat doet het? In dit artikel behandelen we er alles over. Het staat voor Automatische Externe Defibrillator. Het is een draagbaar apparaat dat helpt bij het reanimeren van iemand met een hartstilstand. Met een elektrische schok helpt het apparaat het hart op gang. Dit vergroot de overlevingskansen van het slachtoffer. De eerste 6 minuten zijn van levensbelang.

Hoe werkt een AED?
Het is een slim apparaat en verteld de hulpverlener precies wat hij moet doen. Het apparaat bevat twee elektroden die op een ontblote borstkas geplakt moet worden. Als de elektroden op de juiste plekken zijn geplakt, voert het een hart analyse uit. Vervolgens geeft Automatische Externe Defibrillator aan om te gaan reanimeren of een elektrische schok toe te dienen. Het is belangrijk om het slachtoffer dan niet aan te raken. Het apparaat geeft alleen een schok als dat noodzakelijk is!
Het is hulpmiddel naast het reanimeren, maar vervangt niet het reanimeren. Borstcompressie (hartmassage) blijven en mond-op-mond beademing blijven de eerste stappen tijdens een reanimatie. Als er geen AED in de buurt is, ga dan niet zoeken maar direct aan de slag met borstcompressies.

AED kopen
AED kopen? De kosten voor een AED bedragen tussen de €1.000,00 en €3.000,00. Alle in Nederland verkrijgbare AED’s zijn veilig en betrouwbaar.

Waar hangt een AED?
In Nederland hangen veel AED’s en dagelijks komen er steeds meer bij. Steeds meer verenigingen, bedrijven en andere instanties zien de noodzaak hier van in. Via de website www.aed4u.eu ziet u waar in Nederland AED’s hangen. Ook heeft AED4U een gratis app voor Apple en Android.

AED onderhoud
Een AED heeft niet veel onderhoud nodig. Toch is het belangrijk om de AED te onderhouden. De afgelopen jaren is gebleken dat er zeer veel AED’s niet inzetbaar zijn, omdat de AED batterijen leeg is, of doordat elektroden uitgedroogd zijn. In 2012 was dat zelfs het geval bij meer dan 20% van alle gecontroleerde AED’s! Via van Doesburg BHV kunt u een servicecontract afsluiten.Wij leverancier controleren dan jaarlijks de batterijen en de pads. Zo bent u verzekerd dat het in nood altijd werkt.

AED merken
– Cardiac science
– CardiAid
– Defibtech
– HeartSine
– Schiller
– Zoll
– SaverOne
– Aivia
– Medtronic
– Philips
– Primedic

Voor meer informatie neem vrijblijvend contact met ons op administratie@vandoesburgbhv.nl of bel 0345-582428

» Ga naar de link
Contactgegevens
Van Doesburg BHV
Meersteeg 3a
4191 NK Geldermalsen