zondag 19 jul
32ste Westerbeekse Oogstdag Stevensstraat, Westerbeek
Van:
zondag 19 jul 2020
11:00
Tot:
zondag 19 jul 2020
17:00
Stevensstraat, Westerbeek

32ste Westerbeekse Oogstdag

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

Op zondag 19 Juli word door de Twisse Dorsers de 32ste Westerbeekse oogstdag georganiseerd.
Wat ooit op een mooie Westerbeekse zomerdag in juli is begonnen door het demonstreren van trekpaarden en hun werktuigen, is 32 jaar later gegroeid tot een prachtig oogstfeest met diverse activiteiten. Denk hierbij aan activiteiten als het dorsen met de hand, het paard of de tractor, demonstraties van oude ambachten, een onderdelenmarkt, historische werktuigen en vervoersmiddelen.

De Westerbeekse oogstdag, een interessante dag om te bezoeken. Op deze dag nemen wij u zomaar 50 tot 100 jaar mee terug in de tijd. Zo ziet u tien trekpaarden, die steeds zeldzamer worden, aan het werk. De ontwikkelingen in de landbouw worden hier voor u inzichtelijk gemaakt: in eerste instantie werd alle arbeid geleverd door handwerk, later door paarden en daarna met tractoren en stationaire motoren. Verder worden activiteiten als ploegen, maaien, dorsen en ander boerenwerkzaamheden in hun ontwikkeling van vroeger tot nu vertoont.

Het evenement vind plaats aan de Stevensstraat, 5843 AB Westerbeek. Zondag 19 juli is het terrein geopend vanaf 11:00 tot 17:00u
Entree is gratis!


Bekijk op kaart