zondag 15 sep
Amfibieën in Broekse Wielen: zijn ze er nog, na twee droge jaren? Land van Cuijk
Van:
zondag 15 sep 2019
10:00
Tot:
zondag 15 sep 2019
12:00
Land van Cuijk

Amfibieën in Broekse Wielen: zijn ze er nog, na twee droge jaren?

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

Met IVN Cuijk naar de Broekse Wielen

Op zondag 15 september organiseert IVN Cuijk een wandeling bij de Broekse Wielen onder leiding van natuurgidsen. We starten om 10.00 uur op de hoek Fazantenweg/Bordscheweg Escharen, 5364 NX Escharen.

Bij deze wandeling krijgt u uitleg over de amfibieën die hier in het gebied aanwezig zijn en wat de gevolgen zijn van de droogte in 2018 en 2019. Op de foto, die eind juni 2019 gemaakt is, lijkt het erop dat het water weer op peil is, maar is dat ook zo? We zijn erg benieuwd naar de situatie in de Broekse Wielen na twee jaar droogte. Ook zijn we benieuwd naar de zeldzame planten die hier in het verleden stonden, zoals de ondergedoken moerasscherm. Hebben die de droogte overleefd? Iedereen is welkom en vooraf opgeven is niet nodig. Voor de koffie/thee na afloop van de wandeling vragen we een bijdrage van 2 euro.

De Broekse Wielen zijn een onderdeel van natuurgebied Vogelshoek bij Gassel/ Escharen. Het is rivierduinachtig terrein en ligt in een oud stroomdal van de Maas. Je vindt er dicht bij elkaar waterplassen (wielen), delen van een oude rivierdijk, schrale rivierduingraslanden, bos en open polderland. De wielen zijn ongeveer 150 tot 200 jaar geleden ontstaan door dijkdoorbraken van de ringdijk. In de Broekse Wielen vind je zeldzame planten en dieren. De wielen zijn belangrijk voor de voortplanting van kikkers, padden, salamanders, libellen en zeldzame vissoorten. De moeite waard om er eens een kijkje te komen nemen.

Meer weten over deze wandeling: stuur een mailtje naar natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl


Bekijk op kaart