vrijdag 15 nov
Comedy Night Sint Tunnis MFA Oelbroeck
Van:
vrijdag 15 nov 2019
20:30
Tot:
vrijdag 15 nov 2019
00:00
MFA Oelbroeck

Comedy Night Sint Tunnis

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

Comedy Huus Oelbroeck start seizoen `19/`20 met 3-tal nieuwe comedy nights.

Vrijdag 15 november aanstaande is het weer zover. MFA Oelbroeck start onder de naam van Comedy Huus Oelbroeck met een serie stand-up comedy nights.

Volgende data:
13 december 2019
17 januari 2020

Met tijdens de eerste editie op het podium:

Headliner: Martijn Oosterhuis
MC: Tim Hartog
Act #1: Vincent Geers
Act #2: Mark Waumans
Act #3: Talent Spot (naam nog niet bekend)


Martijn Oosterhuis bijt als eerste Headliner de spits af tijdens de Comedy Night.
Martijn Oosterhuis, Headliner
Tijdens een bezoek aan de Engelenbak in 1994, een fameus open podium in Amsterdam, besloot Oosterhuis zelf het publiek te vermaken. De volgende dag belde zijn eerste opdrachtgever. Vanaf dat moment is Martijn Oosterhuis actief als cabaretier en stand-up comedian en heeft hij inmiddels honderden optredens op zijn naam staan. Oosterhuis trad onder meer op tijdens het Lowlands festival, Crossing Border, het Mundial Festival in Tilburg, A BIG Night of Comedy in Den Haag en de Boulevard in Den Bosch. Verder is Martijn al jarenlang een graag geziene gast in het Comedy Café te Amsterdam.

In 1997 won Martijn de persoonlijkheidsprijs van Cameretten. Hij besloot eerst naar Londen te gaan alwaar hij optrad in de Comedy Store en was tevens de eerste Nederlandse deelnemer aan 'So you think you're funny' (vierde prijs) in Edinburgh tijdens het grootste internationale stand-up comedy festival van Europa. In 2002 maakte Martijn Oosterhuis zijn theaterdebuut met zijn 1e solo programma ‘Echt’. Momenteel speelt hij zijn 2e programma ‘ Van Huis Uit’.

Met het BNN programma de LAMA’s behaalde Oosterhuis een nominatie voor de Televisierring 2004 en ook heeft hij een eigen TV kanaal bij 2gotv. Martijn was columnist voor de Penthouse, schreef voor VPRO’ s waskracht en verscheen in meerdere programma’s als gast.

Martijn Oosterhuis valt op door zijn materiaal dat direct uit het leven gegrepen is. Hij heeft een zeer grote grapdichtheid die er voor zorgt dat zowel een kleine theaterzaal met honderd man als een grote tent met vijfentwintighonderd toeschouwers een ultieme avond met comedy beleven.

------------------------------------------------------------------------------------------

Tim Hartog is de MC (Master of Ceremony)
Geboren en getogen in Rotterdam. Heeft studies gedaan waarvan één afgemaakt in 2010 aan de Koningstheateracademie, in Den Bosch.

Deed mee aan het VARA Leids Cabaret Festival in 2015 en haalde daar de finale. Was onder andere te zien op Lowlands, Oerol, International Comedyfestival Rotterdam, TEDx, Noorderslag, Metropolis en Bevrijdingsfestival.

Bestierde met ziel en zaligheid de immer uitverkochte avonden van The Stand Up Club als vaste MC in Theater Walhalla. Is daarnaast regelmatig te vinden in Comedy Club Haug, in Rotterdam.

Op televisie is hij in 2012 te zien geweest bij ‘The Comedy Factory’ op RTL4 en in 2017 deed hij mee aan ‘De Grote Improvisatieshow’.

Vanaf september 2019 tourt hij met zijn voorstelling ‘Schadevrije jaren’ door het hele land.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Vincent Geers Act #1
Nuchter, positief en een charismatische verhalenverteller, dat is Vincent Geers. Deze man next door vermaakt je met sketches over zijn alledaagse bezigheden en het nieuws van de dag, waarbij hij zichzelf en het publiek niet spaart. Inspelen op actualiteiten kan hij als geen ander. Deze rascomedian verwondert zich over het dagelijks leven: van het vieren van surpriseparty’s tot anekdotes over zijn jeugd. Hij filosofeert over het verschil tussen mannen en vrouwen, komt met vlijmscherpe observaties, maakt harde grappen over zijn kinderen, om je vervolgens weer mentaal naar een herkenbare situatie in de supermarkt te sleuren. Dit alles wordt afgeblust met vindingrijke woordspellingen, bijvoorbeeld over bepaalde sporten waar hij niets mee heeft.
837-vincent-geers

Vincent staat al vanaf 1999 op de planken en speelde onder andere op Lowlands, Amsterdam Comedy Festival en Laughing Matters Festival. Met zijn theatershows Onder controle, Het is tijd en Je moet het maar durven reisde hij de wereld over om te spelen voor Nederlandse expats in Tokyo, Jakarta, Hongkong en op Curaçao. In zijn prijzenkast schitteren onder andere de jury- en publieksprijs van Cameretten (2007). Daarnaast schreef Vincent mee aan Mark Rutte’s Correspondents’ Dinner, The Roast of Gordon, Celebrity Stand-Up, Televizier-Ring Gala en De Dino Show.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Mark Waumans Act #2
Was iedereen maar zo lekker moeilijk als Waumans. Dat zou de wereld toch een stuk mooier maken. Iedereen gaat naar rechts? Dikke kans dat hij naar links gaat. Maar dan wel met een omweg. Op zoek naar hobbels in de weg. Geen wonder dat hij nog wel eens verstrikt raakt in zijn eigen gedachtes.

Mark Waumans staat begin 2013 voor het eerst op het podium als stand-up comedian. Met zijn unieke, droge stijl en aparte kijk op de alledaagse dingen valt hij al snel op. Binnen korte tijd staat hij in de finale van de Culture Comedy Award 2015 en tijdens het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2015 wint Mark de publieksprijs. Kort hierop wordt hij ingelijfd door Comedy Café Amsterdam als één van de vaste comedians.

Om de stap richting het theater te maken volgt in 2017 deelname aan Cameretten, door velen gezien als hét cabaretfestival van Nederland. Ook dit legt Mark geen windeieren en hij behaalt met zijn programma ‘Spiegelbeeld’ zelfs de finale van deze ‘sterke editie’ (De Volkskrant).

-------------------------------------------------------------------------------------------

Talent spot Act #3 (nog niet bekend)
Ook dit jaar gunnen wij een opkomende stand-upper zijn of haar podium! Iemand die zich heeft bewezen bij een Öpen Mic"show... en zich daarmee kan bewijzen voor "het grote werk"

Open mic = Comedyshow waar beginnende comedians ervaring op doen en gevorderde comedians materiaal testen.

Talent spot = Plek in een pro show voor een gevorderde open mic’er, die zich daar kan bewijzen.


Bekijk op kaart