donderdag 28 okt
MUZIEKCAFE SAM & JULIA MET BAND de Weijer Boxmeer
Van:
donderdag 28 okt 2021
20:15
Tot:
donderdag 28 okt 2021
22:30
de Weijer Boxmeer

MUZIEKCAFE SAM & JULIA MET BAND

Deze gebeurtenis is al voorbij. Bekijk »hier de actuele agenda.

Sam & Julia zijn een indie-folkrock duo uit Amsterdam. Met hun karakteristieke stemmen en eigenzinnige songs, vullen ze elkaar perfect aan. Met hun nieuwe geluid en imago wisten ze indruk te maken op Noorderslag.

“Het duo Sam & Julia zingt heerlijke duetten in frisse samenzang; een band voor de toekomst.” (Volkskrant).

Vorige zomer zag het duo weinig zonlicht. Met enkel een piano, een gitaar, een oude drumcomputer en een nieuwe stapel verhalen schreven ze samen aan hun eerste plaat. Van een paniekaanval in de dierentuin van Sam tot de zoveelste ongemakkelijke date van Julia, ze wisten het te vangen in een liedje. Met de komst van het nieuwe album laten Sam & Julia de traditionele Americana achter zich. Versterkt door een band, duiken ze een moderne, alternatieve hoek in.

Sam van Ommen en Julia Schellekens leerden elkaar kennen tijdens een jamsessie in de Winston Kingdom, vijf jaar geleden, en vonden elkaar direct in hun liefde voor de platenkasten van hun ouders. Ze besloten samen liedjes te schrijven en dat resulteerde in A Widows Lullaby, over een overleden geliefde. Het nummer legde de basis voor een succesvolle samenwerking, waarin de unieke combinatie van hun stemmen meteen de aandacht trok.


Bekijk op kaart