25 jul, 18:27
2022
Nieuws

Boxmeer loopt uit voor Daags na de Tour: 'Een unieke happening'

Het begint al aardig druk te worden in Boxmeer. Deze maandag wordt er voor het eerst sinds de coronacrisis de profwielerwedstrijd Daags na de Tour gehouden. Er worden dertig- tot veertigduizend bezoekers verwacht. Of ze allemaal voor het fietsen komen? “Wie de koers gewonnen heeft, weten we vaak niet.”

Pierre Hermans kan zijn geluk niet op, deze 25e juli. Eindelijk mag de rondebaas de renners begroeten, die om acht uur aan de start staan. “Ik ben zo trots als een pauw. Dit is toch geweldig”, meldt Hermans, die jaren geleden het evenement nieuw leven inblies. De afgelopen twee jaar moest hij zich verbijten toen COVID-19 de organisatie van het criterium in de wielen reed.

Maar deze dag kunnen de wielerliefhebbers eindelijk aan hun trekken komen. Ze zijn er graag bij, al ontbreken de winnaars van de gele, groen en witte trui en die van het bergklassement van de jongste Tour de France. Wel zullen diverse Nederlandse coureurs om de zege gaan strijden, zoals Mathieu van de Poel, die de Ronde van Frankrijk vermoeid moest verlaten, en de uit Moergestel afkomstige Danny van Poppel, die het wielerspektakel wel 'overleefde'.

“Het is hier in Boxmeer altijd een unieke happening. Het is gewoon één groot feest”, zegt één van de toeschouwers die er al vroeg bij zijn tegen onze verslaggever. “We komen vooral de sfeer. Blij dat corona voorbij is, dan kan het hier los gaan”, voegt een ander eraan toe.

Het publiek komt niet alleen uit Boxmeer en directe omgeving, er meldde zich al iemand uit Nuenen en in de regel worden er ook wielerfanaten uit Duitsland en België verwacht.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »