20 aug, 12:56
2014
Algemeen
Kees de Bruijn

De beste pony’s en paarden bij de Brabantse Kampioenschappen Outdoor 2014 in Stevensbeek

Ponyclub Saxe Gotha en rijvereniging Sint Martinus Sint Anthonis organiseerden in het weekend van 16 en 17 augustus de Brabantse Kampioenschappen 2014 voor paarden en pony's in Stevensbeek, gemeente Sint Anthonis. De beste pony’s en paarden van de 9 kringen in Noord-Brabant streden dit weekeinde voor een plaats bij de Nederlandse kampioenschappen.

Het grote evenemententerrein aan de Radioweg is heel geschikt om concoursen en wedstrijden van deze omvang onder te brengen. Beide verenigingen hebben vijf jaar geleden al eens bewezen de Brabantse Kampioenschappen te kunnen organiseren. Toen Kring Brabant dan ook toestemming gaf om het paardensportevenement in 2014 te organiseren werden de draaiboeken weer voor de dag gehaald en waar nodig aangepast en geactualiseerd. Dankzij de inzet van de besturen, leden, meer dan 150 vrijwilligers en met steun van een 100-tal sponsoren mocht het resultaat na 8 maanden voorbereiding er zijn: een druk weekeinde met een prachtig evenement. Zonder al die hulp is het organiseren van een dergelijk evenement natuurlijk onmogelijk.

Geslaagd evenement Maar liefst zo’n 3.500 paarden en pony's en 10.000 bezoekers bezochten in het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 augustus Stevensbeek en maakten er een zeer geslaagd evenement van. Ondanks de dreigende regenbuien was slechts sporadisch de regenjas of paraplu nodig. De kampioenen van 9 kringen in Noord-Brabant streden om de kampioenslinten in de disciplines springen, dressuur en afdelingsdressuur. Alle disciplines waren aanwezig, van beginnelingen tot de klasse ZZ-zwaar. Op de website www.bksintanthonis2014.nl kunt u onder ‘uitslagen’ de resultaten zien.

Strodorp Op het terrein voor de grote centrale tent was een terras-strodorp gemaakt. Daar konden ook drankjes en hapjes genuttigd worden. De kinderen hadden daar hun zandbak en springkussen. En in de aangrenzende witte pagode-tentjes presenteerden diverse ondernemers zich. Ook een aantal kunstenaars uit gemeente Sint Anthonis gaven acte de présence in het strodorp. De gemeente staat er om bekend kunst in het hart te hebben gesloten en de aanwezige kunstenaars mochten dan ook vele geïnteresseerde bezoekers welkom heten. Op zondag 7 september staan dezelfde kunstenaars, met nog 60 professionele collega’s, op de centrale brink in het dorp St-Anthonis tijdens de jaarlijkse Kunstdorp-manifestatie.

Onder ‘fotoalbums’ op deze website staan sfeerfoto’s van Kees de Bruijn van het paardensportevenement in Stevensbeek.