01 mrt, 11:45
2017
In de kijker
Kees de Bruijn / Taal- & Tekenhuis

Werken met vuur, warmte en water: Installatiebedrijf Theo Arts

RIJKEVOORT –Theo Arts begon in 1985 een loodgietersbedrijf in Rijkevoort. In de loop van de jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een allround installatiebedrijf op het gebied van gas- en cv-installaties, water-sanitair-loodgieterswerk, waaronder dak- en zinkwerken. Theo Arts: “De hedendaagse ontwikkelingen op energiezuinige installaties, zonnecollectoren, warmtepompen en cv-ketels op hout of pellets gestookt geven een nieuwe dimensie aan het installatiebedrijf”.

Fotografie: Kees de Bruijn

Verwarming CV-ketels kunt u stoken op gas, olie of elektriciteit, maar kiest u voor een nieuwe ontwikkeling, een op hout of pellethout gestookte cv-ketel, dan is Arts in Rijkevoort een betrouwbaar adres voor een verantwoorde keuze. Diverse merken en modellen zijn te bezichtigen in de showroom van het bedrijf en op de website. Theo Arts: “In overleg met de klant kunnen wij een complete installatie plaatsen in combinatie met radiatoren en/of zonneboiler, al dan niet uitgebreid met zonnepanelen om de maximale energiebezuiniging te bereiken”. Over meer up-to-date ontwikkelingen kunt u zich bij Arts op de hoogte brengen. Bijvoorbeeld: door de stijgende energiekosten en de dalende aanschafkosten van een warmtepompinstallatie begint de individuele warmtepomp voor ruimteverwarming steeds meer rendabel te worden. Samen met slimme radiatoren, vloerverwarming, warmtewisselaars en andere vormen van klimaatbeheersing, enz, zijn dit voorbeelden van duurzame energiebesparing.

Badkamers Een verbouwing van de badkamer of het ontwerpen van een nieuwe badkamer is nog nooit zo leuk geweest. In samenwerking met u wordt door de specialisten van installatiebedrijf Arts een 3D ontwerp gemaakt. Na goedkeuring van de offerte worden de installatiewerken uitgevoerd. Theo Arts: “Een trend is om in plaats van tegels op sommige plaatsen waterdicht stucwerk toe te passen. De accenten die met dit stucwerk bereikt kunnen worden zijn grenzeloos. Ik zou zeggen: laat uw fantasie werken en zeg ons wat u leuk vindt, dan maken wij het.”

Dak- en zinkwerk Traditioneel kunnen de aanleg van zinken of koperen dakgoten prima door de vakkundige installateurs van Arts uitgevoerd worden. Ook dakbedekkingen, bitumen, felsdaken, behoort tot de werkzaamheden.

Schouwen en kachels Theo Arts: “De ontwikkeling in de kachelbranche heeft niet stilgestaan, zowel voor hout- als gasgestookte kachels. Neem nu de nieuwe afvoerloze gashaarden. 
Deze kunnen zonder afvoer naar buiten worden aangelegd, een gasleiding is voldoende. Milieuvriendelijkheid staat voorop. Dan zijn er nog de elektrische sfeerhaarden die in elk interieur passen.
In onze showroom staan vele merken en modellen opgesteld”. In het najaar worden er in de showroom van Arts informatieve demonstraties van hout- en pelletgestookte kachels op CV gehouden. Ook combinaties met zonneboiler en zonnepanelen worden dan getoond.

Service Heel belangrijk bij alle installatiewerkzaamheden vindt Theo Arts de servicediensten. “Als totaalinstallateur kunnen wij ook het onderhoud aan de verwarmingsinstallatie verzorgen, daarvoor kunnen de mensen een onderhoudscontract afsluiten.
Mocht er onverhoeds een servicemonteur nodig zijn bij een storing of een reparatie dan zijn wij altijd bereikbaar. Dus ook buiten kantoortijden, in het weekend, op zon- en feestdagen is de servicemonteur telefonisch bereikbaar. Bij ons hebben service en de klant altijd voorop gestaan, al bijna 30 jaar”. Voor alle werkzaamheden die door Arts uitgevoerd worden kunt u van tevoren aangeven of u zelf ook de handen uit de mouwen wilt steken. Omdat u dat leuk vindt of omdat u dat in de portemonnee scheelt. Theo Arts: “Net zo belangrijk als een goede service, want dat hoort er vanzelfsprekend bij, is de lokale verbondenheid. Met belangstelling volgen wat er in de regio gebeurt en jezelf daar een plaats in weten te geven is belangrijk. Als je die lokale en regionale verbondenheid ook uitstraalt, zoals bijvoorbeeld de websites Bezoeklandvancuijk en Bezoekrijkevoort ook doen, dan hoef je er verder meestal geen dure reclames tegenaan te gooien om je bedrijf bekendheid te geven”.

Installatiebureau Theo Arts Veldweg 14 5447 BH Rijkevoort tel: 0475 – 371998 (op maandag gesloten) www.theoartsinstallatie.nl